Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Доказано: Красивата Ехинацея намалява с 50% риска от простудни болести. За кого е вредна?

Уникалните свойства на Echinecea purpurea са били известни преди векове. Индианските племена високо ценели лечебните ѝ качества. Използвали я за укрепване на имунитета, за лечение на много болести, рани и травми. Както и като силна противоотрова при ухапвания от змии и бесни животни. Ехинацея за здраве – ето срещу какви здравословни проблеми помага на човека:

Укрепва имунитета

Благодарение на способността си да стимулира активността на защитните сили на организма, Ехинацеята се е доказала като отличен имуномодулатор.

Изследвания потвърждават, че растението помага на тялото да се бори с инфекциозните и вирусните патогени, да се възстанови организма от заболяванията. Приемът на Ехинацея намалява риска от простудни заболявания с 50%.

Ехинацея

Действа мощно като антиоксидант

Оксидативният стрес има разрушителен ефект върху важни компоненти на клетъчните структури, като уврежда липидите и ДНК молекулите. Свободните радикали не само ускоряват процеса на стареене на организма. Те са и фактор, който увеличава риска от развитие на много сериозни заболявания. Сред тях са Алцхаймер, болести на сърдечно-съдовата система, диабет. Ехинацеята съдържа вещества, които могат да забавят окислителната разрушителна сила на свободните радикали.

Намалява тревожността

Лечебната Ехинацея се е доказала като безопасно и ефективно средство за облекчаване на тревожността. Учените са установили, че максимален антистресов ефект оказват флавоноидите, кафеената и розмариновата киселини, които се съдържат в цветовете и листата на Echinacea purpurea.

Ефикасна е срещу с бактериите

Противовъзпалителните и антибактериални свойства на Ехинацеята блокират развитието на микробите, които причиняват различни кожни заболявания, в това число и при акне. Продуктите за грижа за кожата, съдържащи екстракт от Ехинацея, помагат за овлажняване на кожата, за намаляване на бръчките и възстановяване на защитния липиден слой на кожата.

При какви заболявания се препоръчва лечение с Ехинацея?

  • За лечение и профилактика на сезонните заболявания  като грип, респираторни инфекции, настинки.
  • При възпаление или инфекция на назофаринкса, устата, пикочно-половата система.
  • При проблеми с дихателните пътища.
  • При симптоми на хронична умора, физическо и нервно изтощение.
  • За лечение на язви, изгаряния, псориазис, ухапвания от насекоми.

Внимание!

Ехинацеята не трябва да се приема от хора с автоимунни заболявания,  включително с лупус, множествена склероза. Това се дължи на неспецифичния стимулиращ ефект на Ехинацеята върху имунната система. Поради тази причина тя може да влоши симптомите на тези заболявания. Освен това лицата, приемащи имуносупресивни лекарства като кортикостероиди или циклоспорин, трябва да избягват употребата на Ехинацея, предупреждават фитотерапевтите.

Източник:  econet

Ехинацея Ацерола
Царицата на имунитета – витамин С, ацерола и ехинацея!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *