Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Плубром – улеснява дишането на страдащите от хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ)

Медикаментът Плубром 18 микрограма е създаден специално за хората, страдащи от ХОББ – хронична обструктивна белодробна болест, за да улесни дишането им. Това заболяване се причинява от емфизем и хроничен бронхит. Пациентите са с задух – не им достига въздухът и при най-малки физически натоварвания. Лекарството трябва да се приема всеки ден.

Бронходилаторът  Плубром 18 микрограма разширява дихателните пътища, благодарение на което страдащите вдишват и издишват по-леко. Продължителното му действие намалява неприятните ефекти във всекидневието. Предотвратява внезапното влошаване на състоянието, което е краткотрайно – само за няколко дни. Въздействието на медикамента продължава цяло денонощие, което позволява да го прилагате само веднъж на ден.

ПРри Хронична обструктивна белодробна болест

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента  Плубром 18 микрограма?

  • Ако имате алергия към активното вещество или към някоя от помощните съставки в лекарството (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако имате свръхчувствителност към атропин.
  • Ако имате тесноъгълна глаукома.
  • Ако имате проблеми с уринирането или простата.
  • Ако имате болни бъбреци.

Внимание! Имайте пред вид че медикаментът Плубром 18 микрограма помага при ХОББ, но НЕ трябва да разчитате на него при затруднено дишане или внезапен недостиг на въздух. Ако след инхалацията веднага получите реакция като оток, обрив, затруднено дишане – без отлагане се свържете с лекуващия ви лекар. Пазете прахът да не попадне в очите.

НЕ забравяйте да споделите с лекуващия ви лекар какви други медикаменти приемате.  Разкажете му, ако през последната половин година сте получили инфаркт, опасен сърдечен ритъм или тежка сърдечна недостатъчност. Бременните и кърмещите жени НЕ трябва да се лекуват с Плубром 18 микрограма, без предварителна консултация с наблюдаващия ги лекар. НЕ шофирайте и не работете с машини, ако след прием на това лекарство се почувствате замаяни, получите главоболие или зрението ви се замъгли.

Внимание! Бронходилаторът Плубром 18 микрограма може да причини и нежелани странични реакции, някои от които могат да са много сериозни. Запознайте се внимателно с тях. Описани са подробно в листовката, приложена във фабричната опаковка на медикамента.

Какви вещества съдържа медикаментът Плубром?

Тиотропиум като тиотропиум бромид – по 18 микрограма във всяка капсула, е активното вещество в това лекарство. При инхалация се освобождават по 10 микрограма. Освен това то съдържа още лактоза монохидрат, хипромелоза, бутилов и изоприлов алкохол, концентриран амонячен разтвор, калиев хидроксид, безводен етанол, печатно мастило, пречистена вода, шеллак, пропилен гликол, черен железен оксид.

Дозировка за лица над 18 години: Спазвайте абсолютно точно указанията на вашия лекар за ползването на лекарството Плубром. Препоръчителната доза е по 1 капсула веднъж на ден. НЕ превишавайте тази доза. Добре е да приемате медикамента по едно и също време заради 24-часовото му въздействие.  Капсулите НЕ са за прием през устата – те се използват само за инхалация.

Внимание! В листовката е описана стъпка по стъпка процедурата, която трябва да следвате, за да си направите правилно инхалацията, в това число и с илюстрации. Проучете ги внимателно и ги спазвайте точно.  НЕ спирайте самостоятелно инхалациите, без консултация с лекуващия ви лекар. Незабавно се свържете с него, ако получите някаква нежелана странична реакция.

Една опаковка от медикамента Плубром съдържа 30 капсули.

Съхранение: Далече от достъпа на деца, при температура под 30 градуса, далече от влага. Изхвърлете инхалатора половин година след първото му използване. Вземайте капсулите от един и същ блистер.

Носител на разрешението за употреба: Zentiva k.s.- Чехия.

Производител: Helm AG – Германия.

Средна цена в аптеките 39-40 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *