Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вредни ли са домакинските гъби

Милиони микроби живеят в кухненските домакински гъби. Това са гъбите за отстраняване на замърсяванията в кухнята, както и тези за измиване на съдовете и различните кухненски повърхности. Гъбите за многократнаупотреба са много практични и удобни. Понякога поради натрупаната в тях мърсотия и миризма те започват да произвеждат бактерии вредни за човешкото здраве.

Доказано е, че кухнята е едно от най-мръсните места в жилището, а това е така, защото въпреки и почистени гъбите разпространяват повече бактерии отколкото да почистват. Важно е преди да използвате гъбите отново те да бъдат изсушени, защото ако ги оставите влажни така те развиват още повече бактерии в себе си. Доказано е чрез лабораторни изследвания, че за три дни, ако е влажна гъбата тя развива много повече бактерии в себе си отколкото, ако е суха.

Най-често бактериите, които се развиват в домакинските гъби това са: ешерихия коли, стафилококови бактерии и салмонела. Почти 80 милиона американци се натравят годишно, ако се натъкнат на тази бактерия в храната си. Дори само докосването на гъбата до храни е достатъчно за да зарази храната с бактерии и да предизвика различни заболявания.

Има само няколко метода чрез, които може напълно да дизенфекцирате домакинските гъби. Най-ефективния от тях е като накиснете гъбата в антибактериален сапун и лимонов сок след като престоят известно време трябва хубаво да ги измиете с течаща вода. След това трябва да ги оставите в микровълновата печка и да я пуснете на две минути за да може бацилите да изчезнат напълно. В микровълновата печка може да поставите гъби, които са без метални нишки. Ако предпочитате тази процедура може да я извършите и в съдомиялната машина. Тези методи убиват до 99.9 % бактериите в домакинската гъба. Бъдете много внимателни, когато използвате тези методи, защото някои гъби са направени отсъставки, които след това правят гъбата токсична, ако тя се нагрява или се изварява.

Най-правилният метод е като подменяте домакинската гъба веднъж седмично. За да знаете, кога точно да изхвърлите гъбата е необходимо да проверите външния и вид, ако той е раздърпан или обезцветен тогава незабавно трябва да я подмените с нова за да избегнете допирът с натрупаните бактерии в нея. За различните видове почиствани използвайте различни гъби.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *