Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тече кампания „Живот след инсулт” в страната с безплатни консултации и прегледи

До края на месец май ще се проведат редица мероприятия и безплатни профилактични прегледи в цялата страна за хора, прекарали инсулт

инсулт
България е на челото на класацията по случаи и смъртност от мозъчен удар в Европа

Кампанията започна на 9 май, обявен за Европейски ден на информираност за инсулта. В България кампанията се реализира от Асоциация за инсулт и афазия „Живот след инсулт” в датите между 9 и 31 май.

България продължава да е на челно място в черната статистика на Европа, свързана с инсулта по брой случаи и смъртност. Още по-притеснителнo е, че броят на инсултите расте, а възрастовата граница спада. Това не е тенденция само в България, но силно засяга нашата страна. Последните данни сочат, че всеки четвърти човек у нас е с риск от коварното състояние, а сигналите за мозъчно-съдови инциденти през 2021 година са регистрирани осреднено на всеки 12 минути.

Тази година европейската кампания е насочена към общите усилия на цялото общество да възприеме сложните проблем идващи със заболяването и подобряването на качеството на живот на преживялите мозъчен удар.

Инициативата се радва на широка подкрепа в страната и за реализирането й помагат повече 100 общини.

Кампанията съчетава усилията на Асоциацията за инсулт и афазия с тези на лекарски организации, болници и центрове за рехабилитация, БЧК (български червен кръст) и множество бизнес организации и личности. До края на месец май 2023г. за пациенти, които са прекарали инсулт, ще бъдат организирани безплатни профилактични прегледи на различни места в страната.

Доброволци от БЧК ще раздават информационни материали във Велико Търново и София за самооценяване на риска от инсулт. В рамките на инициативата са предвидени и множество информационни и културни събития и групи за вазмопомощ на прекарали инсулт хора във всяка област на странта.

Пълната програма на инициативата, местата и часовете за провеждане на прегледите и мероприятията може да намерите ТУК: https://rb.gy/ql2yo

Източници: https://news.bg; https://www.actualno.com; https://pixabay.com/

НЕВРОХЕЛТ плюс – стимулира мозъчната дейност, при постоянно безпокойство и стрес
НЕВРОХЕЛТ плюс – възстановява функциите на мозъка след прекаран инсулт

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *