Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

3 продукта за кожа, които не си струват парите

Има някои продукти за кожа, които са добили голяма популярност и са доста скъпи,  а всъщност не помагат

грижа за кожа

 

Животът е поскъпнал, а най-важните неща, като наем, сметки и хранителни продукти струват куп пари. Сега е идеалният момент да спрете да давате пари на вятъра за продукти за грижа за кожата, които нямат ефект.

Д-р Миа Джинг Гао, консултат дерматолог от Лондон обяснява кои продукти не си струват парите и кои са техните по-евтини и по-добри алтернативи.

 

Не си давайте парите за следните продукти:

 

  1. Добавки с колаген

Добавките с колаген изобщо не са евтини. За тях се твърди, че помагат за здравето на кожата, косата и ноктите и са полезни ставите и костите.

Гао обаче твърди, че добавките с колаген не работят толкова добре, колкото се представя в маркетинга на определени марки продукти.
Според уебсайта „The Nutrition Source” на Харвардския Унивесрситет, лупсват проучвания за добавките с колаген.

Гао споделя, че най-доброто средство против стареене на кожата са обикновените SPF кремове. Тя казва, че прилагането на крем SPF 50+ е най-добрият начин да защитите колагена в кожата си. „Нищо друго няма същия ефект”, добавя още тя.

д-р Миа Джинг Гао за грижата за кожата
Д-р Миа Джинг Гао, консултат дерматолог от Лондон

 

  1. LED маски за лице

Мадона и Кортни Кардашиян  са сред знаменитостите, които се възхищаваха на маските за LED терапия, като Кардашиян ги нарече своя „мания за кожата” през 2020.

Тези маски струват по стотици левове, а производителте твърдят, че могат да направят всичко – от стимулиране на колагена и изчистване на акне до намаляване на зачервяването и забавяне на стареенето.

Д-р Гао казва, че цената не си струва, тъй като няма много доказателства в подкрепа на тези твърдения, а съществуващите проучвания често се основават на много малък брой хора.

Съветът й е, ако търсите продукт против стареене, който се бори с петната и прави кожата по-стегната и гладка, да изберете крем или лосион с ретинол. Продуктите с реитнол доказано работят и са далеч по-евтини от LED маските.

 

  1. Тонер за лице

Друг продукт, който може да пропуснете е тонера. „Повечето са на алкохолна основа и всъщност дразнят кожата”, казва д-р Гао.

Вместо това може просто да почистите и да овлажните лицето си преди лягане и да използвате SPF продукт на следващата сутрин. Докторката също така казва, че не е нужно почистващият препарат да бъде скъп.

 

Заключение:

 

Дерматоложката д-р Миа Джинг Гао казва, че не е необходмо да използвате тонер в рутинната си грижа за кожата. Евтин почистващ препарат, овлажнител и SPF крем са всичко, от което наистина се нуждаете, за да поддържате красива, стегната и сияеща кожа.

„LED маските за лице и добавките с колаген са абсолютна загуба на пари”, добавя още тя.

Източници: https://www.insider.com; https://pixabay.com/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *