Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Серевент Инхалер – помага при пристъпи на астма, при хронична обструктивна белодробна болест

Медикаментът Серевент Инхалер е дълго действащ бронходилатор, в състава на който влиза салметерол. Лекарството разширява дихателните пътища, улеснява вдишването и издишването на въздуха от белия дроб. Ефектът му се проявява на десетата до двайсетата минута, а въздействието – в продължение на половин денонощие.

Редовното използване медикамента Серевент Инхалер спомага за предотвратяване на пристъпите на астма през нощта или при физически усиля, както и проблемите, причинени от ХОББ – Хронична обструктивна белодробна болест.

Имайте пред вид, че в случаите на пристъпи на хрипове или задух е добре да се използва съдържащ салбутамол инхалаторен медикамент. А при астма заедно с медикамента Серевент Инхалер трябва винаги да вдишвате и инхалаторен кортикостероид.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да се лекувате с медикамента Серевент Инхалер?

  • Ако имате свръхчувствителност към активното вещество салметерол ксинафоат или към помощната съставка норфлуран – HFA 134а. (Вижте подробно по-долу какво съдържа това лекарство).
  • Ако дишането или астмата ви се влошат – потърсете незабавна консултация с лекуващия ви лекар.
  • Ако почувствате стягане в гърдите.
  • Ако изпитвате необходимост от по-често използване на инхалера – не увеличавайте броя на впръскванията, консултирайте се с лекаря.
  • Ако страдате от заболявания на сърцето.
  • Ако пулсът ви е ускорен или неравномерен.
  • Ако имате диабет.

НЕ забравяйте да споделите с лекуващия ви лекар какви други лекарства приемате, в това число и за такива, които се продават свободно в аптеките.

Внимание! Медикаментът Серевент Инхалер може да причини и нежелани странични реакции. Запознайте се внимателно с тях. Описани са подробно в листовката на лекарството. Бременните и кърмещите жени НЕ трябва да се лекуват с този медикамент без консултация с лекар.

Серевент Инхалер не се отразява негативно на способността за работа с машини и на шофирането.

Какви вещества съдържа медикаментът Серевент Инхалер?

Активното вещество е салметерол под формата на ксинафоат – по 25 микрограма на всяко едно впръскване. Една опаковка от този медикамент съдържа 120 дози. Лекарството съдържа още норфлуран – 1,1,1,2 тетрафлуороетан или HFA 134а.

Дозировка за възрастни и деца над 4 години: Спазвайте стриктно указанията на лекуващия ви лекар. В началото обичайната дозировка е по 2 впръсквания на ден за страдащите от астма. Дозата може да бъде увеличена само от лекар. При деца до 12 години дозировката е същата. За страдащите от ХОББ обичайната дозировка е два пъти на ден по две впръсквания.

В листовката на лекарството има описание стъпка по стъпка как ПРАВИЛНО да използвате инхалера, в това число и как да го почиствате. Спазвайте ги точно.

Съхранение: Винаги дръжте лекарството далече от достъпа на деца, при температура под 30 градуса по Целзий. Веднага след впръскванията затворете плътно капачката като трябва да чуете щракване.

Носител на разрешението за употреба: ГлаксоСмитКлайн ЕООД, бул. Цариградско шосе № 115 Г, София 1784 – България.

Производител: Glaxo Wellcome Production, 27000 Evreux – Франция.

Средна цена в аптеките 24-25 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *