При диабет е добре да се махне пердето

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Захарният диабет, повишеното артериално налягане и наднорменото тегло са рискови фактори за по – ранната поява и развитие на перде на очите. Съвременното становище е, че ранното отстраняване на катарактата при напредваща диабетна ретинопатия е целесъобразно и подобрява зрението. Същевременно се улеснява обективният преглед на ретината и възможността да се проведе подходящо лечение на едема на макулата.

Преди операцията следва да се осигури добър и системен контрол на нивото на кръвната захар. Тези най – общи принципи се обсъждат конкретно при всеки пациент. Разглежда се необходимостта от операция, уточнява се избора на подходящите лещи и се преценяват някои възможни рискове за да не се допусне влошаването на зрението.

ВАЖНО!!! Подарете си здраве за Коледа! Възползвайте се от промоционалната цена на титанова магнитна гривна! НАИСТИНА ДЕЙСТВА СРЕЩУ НЕГАТИВНИТЕ ЕНЕРГИЙНИ ВЛИЯНИЯ! Кликнете ТУК, за да научите повече!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *