Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хранителни добавки помагат при лечението на биополярно разстройство

Биополярното разстройство е психично заболяване, което се характеризира с промяна на настроението.Основните симптоми са повишено настроение, мегаломанни идеи и двигателна активност. Мисленето при хора с биополярно разстройство е ускорено, а речта е бърза.Симптомите на биополярното разствойство може да започнат да се проявяват още в много ранно детство и може да се проявява в една или няколко фази през целия живот. Биополярното разстройство се среща по-често при жените отколкото при мъжете. За лечението на това заболяване са използвани и хранителни добавки заедно с медикаментите и терапията.

Аминокиселините – Добавянето на аминокиселини към хранителния режим може да помогне за изграждане на протеини в тялото, а също така и да помогне за управлението на функцията на мозъка и да предотврати депресията. Тялото произвежда ограничено количество мазнини, така че другите необходими на тялото при това заболяване трябва да бъдат получени чрез храната.

Фолиева киселина и витамин В12 – Тялото използва хранителните нужди, за производството на серотонин и други невротрансмитери, така че фолиевата киселина и витамин В12 може да бъдат много полезни в борбата с биополярното разстройство. Някои от последните данни показват, че при пациенти с определени мании се наблюдава сериозен недостиг на фолиева киселина. Според изследванията витамин В12 е внедостиг и при маниите и при дипресията.

Амино маслена киселина гава – Пациенти страдащи от безсъние може да използват тази добавка в борба с биополярното разстройство. Тя помага при борба със стрес, тревожност и нервност. При употребата на тази добавка някои пациенти с биополярно разстройство са сообщили за странични ефекти като болки в краката и ръцете, както и недостиг на въздух. За това трябва много да се внимава с примът на тази хранителна добавка.

Лецитин – Той помага за стабилизиране на настроението и подпомага развитието на мозъка. Много е полезен при деца с биополярно разстройство. Тази хранителна добавка може да се смесва при прием с храна и след като се отвори трябва да се съхранява в хладилник.

L-триптофан – Тази хранителна добавка се използва за произвеждането на сератонин в организма. Функциите му са като на химически вестител, който играе важна роля в мозъчната функция и това го прави полезен инструмент за борба с биополярното разстройство.

Омега-3 мастни киселини – Много хора страдащи от биополярно разстройство имат по-малко омега-3 мастни киселини в организма си и затова трябва да увеличат това количество чрез хранителни добавки или храни. Храните богати на омега-3 мастни киселини студена вода, различни видове риба или ядки. Този вид добавка спомага не само за справяне с биополярното разстройство, но и за лечението на много други заболявания.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *