Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Само 2 съставки: почистващо средство премахва белези от акне

С натуралното почистващо средство не само ще заличите белези от акне, но и кожата ще стане видимо по-гладка, мека и без зачервявания

белези от акне
С помощта на натурална домашна козметика можете да се грижите пълноценно за кожата на лицето, тялото и косата. Едно от предимствата на естествените средства е, че са напълно безопасни, тъй като се приготвят от 100% натурални продукти. И в същото време са много ефективни, защото често резултатът надхвърля и най-смелите ни очаквания !

Недостатъците включват факта, че срокът на годност на домашно приготвената козметика е по-кратък поради липсата на консерванти и стабилизатори (които не са напълно безвредни за здравето) в нейния състав.

Супер лесен, естествен почистващ кожата на лицето препарат

Необходими са само две съставки. В малка купа смесете кокосово масло със сода за хляб. Преди това се уверете, че содата , която добавяте, не е на бучки. Ако е необходимо, предварително я натрошете в купа. Това се случва ако сте закупили содата от здравословен магазин, тъй като в нея не се добавя алуминий и заради това е възможно да се образуват бучки. Най-добре ще е да си набавите именно такава сода, ако решите да приготвите домашното средство за почистване на лицето.

В какви пропорции да смесите тези два компонента зависи от типа кожа и вашите индивидуални нужди.
Хората с чувствителна кожа трябва да използват съотношение 2:1 в полза на кокосовото масло.

Тези, които търсят ексфолиращ ефект ще е добре да смесят съставките 1:1.

Нанесете този кокосово-соден „сапун“ върху кожата с леки масажиращи кръгови движения. Можете дори да го оставите като маска за няколко минути. Измийте с топла вода.

Ако повтаряте тази процедура 3 пъти седмично в продължение на един месец, ще забележите, че кожата е станала гладка, чиста и „здрава“ на цвят.

Също така, тази маска помага за премахване на белези от акне и зачервяване на кожата

Как действат съставките в измиващото средство?

Кокосовото масло има силно антибактериално действие. Перфектно почиства порите и премахва микробите от кожата.

Содата бикарбонат не само почиства кожата, но и възстановява нейния киселинно-алкален баланс (pH). Това означава, че метаболизмът в клетките на кожата на лицето ще се случва по-ефективно.

Както кокосовото масло, така и содата за хляб могат да бъдат закупени във всеки голям супермаркет. Ако държите да използвате по-чисти и контролирани продукти, тогава може да посетите някой здравословен магазин или да си ги поръчате онлайн.

Мийте лицето и тялото с този домашен „сапун“, сутрин и преди лягане, и се насладете на първите добри резултати след 5-6 седмици.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *