Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

2 упражнения + рецепта за облекчаване на болката при ишиас

Тук ще научите 2 прости упражнения и рецепта за противовъзпалителна закуска, с които ще преборите болките, причинени от ишиас

ишиас

Ишиасът може да доведе до мъчителни болки. И тъй като това е най-големият нерв, слизащ през задните части и надолу по краката, може да причини болка в цялата долна част на тялото. Но не е нужно да живеете с този дискмофорт и не е нужно да разчитате непременно на лекарста, за да получите облекчение. Тук ще научите 2  лесни упражнения и 1 рецепта за преборване на ишиасните болки, препоръчани от известния физиотерапевт Пеги Брил.

 

3 начина за облекчаване на ишиасни болки:

 

Противовъзпалителна закуска

Тъй като болката от ишиас може да възникне, когато има възпаление в областта на нерва, е нужно да ограничите възпалителния процес. Добра идея е да наблегнете на храна с противовъзпалителни качества, като ананас и семена от чиа. Пеги Брил предлага лесна и вкусна рецепта, която може да си приготвите за закуска.

Ще са ви нужни:

  • 2 с.л. семена от чиа
  • ½ чаша кокосово мляко
  • 1 с.л. сок от джинджифил
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 1 кръгъл резен ананас
  • 1 малък банан
  • 1 лъжица кокосови стърготини

Приготвяне:

Разбъркайте кокосовото мляко и семената от чиа в купа. Изчакайте около 30 минути, докато сместа придобие консистенцията на пудинг. Смесете заедно ананаса, банана, соковете и добавте лед, ако желаете. Добавете кокосовите стърготини и се насладете на вкусното смути.

Пеги Брил – сертифициран специалист по ортопедия, специалист по клинично лечение на тазобедрена става и физиотерапевт

 

Упражнения при ишиас:

 

1. Легнете по корем със свити ръце отстрани. Поемете дъх и се повдигнете на лакти. След това, с ръце на земята под раменете, преминете към пресата, като повдигнете гърдите си (нещо като поза кобра, но без да ангажирате мускулите на гърба). Съсредоточете се върху това да се държите изправени с ръцете си. Повтаряйте упражнението по 2-3 пъти на ден.

„Това упражнение премахва натиска върху нервните корени”, казава Брил.

2. Поставете стол пред себе си и след това заемете поза „сумо борец”. Краката да са разтворени, коленете свити, а дупето навън. Хванете стола и го повдигнете като използвате мускулите на кракта и на дупето. Свийте коленете си и върнете стола в същото полежение. Може да правите упражнението по няколко пъти на ден.

 

Допълнителни съвети за облекчаване на болката:

 

1. Използвайте възглавници за опора, когато спите.

Легнете на страната, която не ви боли и поставете възглавница пред торса си за опора. Дръжте коленете си свити. Вземете друга възглавница и я поставете между глезените си. Уверете се, че областта на таза е отпусната и в удобно положение.

 

2 Затоплящ и охлаждащ компрес

Може да помогнете за притъпяване на болката, възпалението и спазмите с процедури със затопляне и охлаждане. Брил предлага да поставите пакет с лед на долната част на гърба си и след това да поставите топъл компрес по-високо към ребрата и врата. Ледът помага за изтръпване на болковите точки, докато топлината помага на тялото да се отпусне. Просто и ефективно.

Източници: https://www.drozshow.com; https://pixabay.com/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *