Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Витамин B комплекс – помага за правилната обмяна на мазнините, въглехидратите и белтъчините

Таблетките Витамин B Комплекс представляват комбиниран лекарствен продукт, който съдържа никотинамид и витамини от В-групата. Те участват в обмяната на мазнините, въглехидратите и белтъчините и играят важна роля за правилното функциониране на човешкия организъм. Прилагат се за лекуване на заболявания, причинени от дефицита им в тялото.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да приемате Витамин B Комплекс?

  • Ако страдате от втори или трети стадий на високо кръвно налягане.
  • Ако имате алергия към активните или към някое от помощните вещества в комплекса (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако пациентът е на възраст под 6 години.
  • Ако имате кървене.
  • Ако страдате от заболявания на черния дроб и жлъчката.
  • Ако имате злокачествено заболяване.
  • Ако страдате от подагра, язва, гастрит.

Имайте пред вид, че витамин В2, който е в състава на това лекарство, може да направи урината ви жълто-оранжева. Споделете с лекуващия ви лекар ако приемате и други лекарства. Бременните и кърмещите жени трябва да се консултират с лекар дали да приемат таблетките Витамин B Комплекс. НЕ се препоръчват на кърмачки. Този комплекс не пречи на работата с машини и на шофирането.

Внимание! Витамин B Комплекс може да предизвика нежелани странични реакции на организма. Ето защо прочете много внимателно какви могат да са те. Описани са подробно в приложената в опаковката на това лекарство листовка.

Какви вещества съдържат таблетките Витамин B Комплекс?

5 мг витамин В1, 1 мг витамин В2, 4 мг витамин В6, 50 мг витамин РР, които са активните вещества. Ядрото на таблетките съдържат още микрокристална целулоза тип 101, пшеничено нишесте, стеаринова киселина, хидроксипропил целулоза, колоиден безводен силициев диоксид, талк. Филмовото покритие на таблетките съдържа частично хидролизиран поливинилов алкохол, кармин – Е120, титанов диоксид – Е171, индиго кармин- Е132, ксантанова гума – Е415, сънсет жълто FCF – E110.

Страдащите от цьолиакиа трябва да имат пред вид, че помощната съставка пшеничено нишесте в това лекарство съдържа много малко глутен – до 3,3 микрограма. Но въпреки това те НЕ трябва да пият Витамин B Комплекс.

Оцветителят азобагрило сънсет жълто FCF (E110) също може да предизвика алергична реакция.

Дозировка: Пийте тези таблетки точно както ви е предписал лекар или както е посочено в листовката. С достатъчно количество вода за възрастните препоръчителната доза е по 1-2 таблетки два три пъти на ден. За децата над 6 годишна възраст – по 1-2 таблетки на ден. Имайте пред вид, че предозирането може да предизвика сериозни нежелани странични реакции.

Съхранение: При температура под 25 градуса по Целзий, далече от достъпа на деца.

Една опаковка от Витамин B Комплекс съдържа 20 таблетки.

Носител на разрешението за употреба и производител: СОФАРМА АД – България.

Средна цена в аптеките 4-5 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *