ВИКТАНИЛ трансдермален пластир – помага при продължителни много силни болки

Пластирът Виктанил помага при силни и постоянни болки при лица, чието здравословно състояние изисква обезболяване дълго време. Може да се прилага и при деца над 2 години, които също  страдат от силни болки. Виктанил трансдермален пластир съдържа фентанил, което вещество е от групата на опиоидте.

Кога НЕ трябва да се лекувате с Виктанил трансдермален пластир?

  • Ако болката ви е внезапна, кратка или пък след хирургическа операция.
  • Ако имате алергия към активното вещество или към някоя от помощните съставки на това лекарство (вижте подробното им описание по-долу).
  • Ако дишате повърхностно, бавно или имате някакви други затруднения с дишането.
  • Ако преди време сте имали проблеми с дишането или с белия ви дроб.
  • Ако сте имали ниско кръвно налягане, здравословни проблеми със сърцето.
  • Ако сте страдали от чернодробно заболяване.
  • Ако сте имали някога тумор в мозъка.
  • Ако сте си наранявали главата, ако сте имали упорито главоболие.
  • Ако сте стари и сте със заболяване, при което лесно се уморявате заради отслабнали мускули.
  • Ако някога сте получавали зависимост от лекарства, наркотици и алкохол.
  • Ако пушите цигари.
  • Ако сте страдали от тревожност, разстройство на личността, депресия, промени в настроението.

Внимание! Този пластир може да предизвика много сериозни нежелани реакции, някои от които застрашават живота, в това число – и на ДЕЦАТА. Ето защо преди употреба много внимателно прочетете подробно какви могат да са те.

НЕ спирайте внезапно използването на пластира – това може да навреди на здравето ви. Направете го само след указанията на лекуващия ви лекар. Нежеланите странични реакции са описани подробно в листовката, приложена в опаковката на пластира. Споделете с лекаря си какви други лекарства пиете.

При залепване на пластира от друго лице върху кожата на страдащия, има случаи той да се залепи върху другия човек. Веднага го отстранете и потърсете лекарска помощ!

Виктанил НЕ се препоръчва на бременни и кърмещи жени. Пластирът може да повлияе негативно върху способността ви да работите с машини и да шофирате.

Какви вещества съдържа Виктанил трансдермален пластир?

Фентанил е активното вещество в този пластир. Всеки пластир освобождава от него по 50 микрограма на час. Освен това като помощни съставки той съдържа още полиакрилат като залепващ слой, синьо печатарско мастило, силиконизиран полиетилен терефталат, полипропиленово фолио.

Как да прилагате Виктанил трансдермален пластир?

Винаги точно според предписанията на вашия лекар. Пластирът се слага върху чиста и суха кожа. Не полагайте на едно и също място пластира два поредни пъти. Лекарството във всеки пластир е достатъчно за 72 часа. Смяната с нов трябва да става винаги по едно и също време. Специфични са изискванията и за поставяне на пластира на деца – стриктно спазвайте указанията на лекаря. След поставяне на пластира ръцете старателно се измиват само с вода.

Съхранение: При температура под 30 градуса по Целзий. И използваните, и неизползваните пластири дръжте далече от достъпа на деца.

Случайното залепване на този пластир върху друг човек може да бъде фатално! Затова използваните пластири се сгъват внимателно и се поставят в сашето, от което са извадени като нови. Не ги изхвърляйте при битовия отпадък или в канализацията. Питайте в аптеката къде да ги изхвърлите.

Носител на разрешението за употреба: Teva B.V. – Нидерландия.

Производители: Actavis Group PTC ehf. – Исландия.

Luye Pharma AG Am – Германия.

Merckle GmbH – Германия.

Средна цена в аптеките – 34-35 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *