Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

„Моментален псевдоефект“ или защо пачовете за очи са безполезни

Как наистина работи кожата ни? Знаейки това, ще разберете защо пачовете за очи нямат дълготраен ефект

пачовете за очи
Всъщност, пачовете за очи са козметичен продукт, от който няма почти никаква полза.

Кожата около очите е деликатна и уязвима. Следователно, тук най-напред се появяват преждевременните бръчки. В опит да предотвратят този процес, жените и момичетата започнаха масово да използват козметичен продукт, който според повечето от тях ще спаси кожата около очите от стареене. Или поне ще го забави. Името на този продукт е пач за очи или пластири за очи – използват се и двата варианта. Наистина ли са толкова ефективни? Ето как „работят“ пачовете за очи.

Пластирите не са панацея за кожата около очите

Визуалният ефект след премахване на пачовете за очи е, че кожата видимо изглежда хидратирана.

Използвайки пластирите за очи, дори и редовно, не бива да очаквате устойчив дългосрочен ефект

Този достъпен козметичен продукт „работи“ като овлажнява и леко изглажда зоната около очите. Пластирите за очи няма да окажат влияние върху генетично тъмните кръгове, „кухите“ очи или торбичките, причинени от излишна кожа/мазнини.

Влагата непрекъснато се издига от дълбините на кожата към горния слой (епидермиса) и се изпарява от повърхността. Може, разбира се, да забавите процеса на изпаряването ѝ. За да направите това, просто трябва да покриете кожата с газонепроницаемо вещество (каквито са пластирите). Естествено, количеството вода в роговия слой ще се увеличи много бързо. Когато филмът е напълно непропусклив (каквито са почти всички основи за маски и лепенки), водата започва да се натрупва в роговия слой. Следствието от това е подуване на кожата и разрушаване на бариерните структури.

Добър пример са ръцете на зъболекаря или всеки лекар, който работи с ръкавици. Кожата на ръцете на тези хора е доста суха именно поради процеса на „изпаряване“ на водата под ръкавиците.

Производителите на пластири са напълно наясно с „моменталния псевдоефект“ от използването на този козметичен продукт, но го експлоатират нагло. Почти всеки козметичен блогър смята за необходимо да публикува своя снимка с околоочни пачове по време на полет, след тежък ден и т.н. Изводът е, че не всеки разбира как всъщност работи кожата.

Обикновен памучен тампон върши почти същата работа

Същият ефект ще има ако поставите около очите и обикновен памучен тампон, напоен със студена вода. Преди години, когато не е имало пачове за зоната около очите, майките и бабите ни са ползвали пакетчета черен чай, краставица, охладен суров картоф или гел от алое вера. Ефектът от тях е по-добър, отколкото ако се ползват евтини памучни пачове за очи, закупени от дрогериите или козметичните магазини.

И все пак, има ли пластири за кожата около очите, които да „работят“?

Добри отзиви има за корейските хидрогелни лепенки. Потребителите във Фейсбук и Реддит ги предпочитат заради охлаждащия ефект, който се постига с тях, след като се оставят в хладилника за една нощ. Особеното на корейките пачове е, че са доста по-скъпи. Високата цена идва от съставките. В повечето случаи корейските лепенки са обработени с колаген, морски водорасли, различни пептидни комплекси и хиалуронова киселина. Цените им варират около 50 лева за 50-60 околоочни лепенки.

Източници: www.reddit.com, woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *