ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

КСИФЛОДРОП капки за очи – за лечение на конюнктивит, причинен от бактерии

Медикаментът КСИФЛОДРОП капки за очи е предназначен за лекуването на конюнктивити, които се причиняват от бактерии. Обикновено след пет дни инфекцията отшумява. Ако това не се случи, уведомете лекаря си. Назначава се единствено от лекар.

При какви други проблеми със здравето НЕ трябва да се лекувате с КСИФЛОДРОП капки за очи?

  • В случай, че имате алергия към активното вещество в лекарството или към някоя от помощните му съставки (вижте по-долу какво съдържа този медикамент)
  • Ако получите нежелана реакция по време на лечението с медикамента.
  • Ако се появят болки или подуване на сухожилията.
  • Свалете контактните лещи, ако носите такива, по време на лечението.

Преди лечението споделете с вашия лекар дали и какви други лекарства пиете. Бременните и кърмещите жени използват това лекарство само след консултация със специалист. Шофьорите трябва да изчакат избистряне на зрението, ако след поставяне на капките са почувствали замъгляване.

Внимание! Това лекарство може да предизвика и нежелани странични реакции. Ето защо задължително и внимателно прочетете преди началото на лечението какви могат да са те. Описани са подробно в листовката, приложена в опаковката на медикамента.

Какви вещества съдържа медикаментът КСИФЛОДРОП капки за очи с марката PHARMA SWISS?

Моксифлоксацин – 5 мг, е активното вещество в това лекарство като моксифлоксацин хидрохлорид – 5,45 мг. Една капка съдържа 190 микрограма от веществото. Освен това този медикамент съдържа още натриев хлорид, борна киселина, вода за инжекции, а за коригиране на Рн – натриев хидрохлорид.

Дозировка: Сутрин, следобед и вечер – по 1 капка в болното око или и в двете, ако са инфектирани и ако така ви е препоръчал лекарят. Може да се прилага и от деца, и от възрастни над 65 години.

Начин на употреба: Най-напред измийте добре ръцете си. Застанете пред огледало. След отваряне , в случай че предпазният пръстен е разхлабен – отстранете го. Флаконът дръжте надолу чрез средния си пръст и палеца. Наклонете главата си назад, придърпайте долния клепач надолу, за да се получи джобче и капнете в него, като натискате дъното на лекарството.

Не докосвайте окото си с капкомера. Не натискайте силно флакона. Затворете окото и натиснете ъгълчето на окото откъм носа за 2-3 минути. Веднага след използването затворете добре флакона.

В случай, че сте капнали повече от 1 капка – незабавно изплакнете окото си с топла вода!

След първото отваряне на лекарството годността му трае само 4 седмици.

Съхранение: КСИФЛОДРОП капки за очи няма специални изисквания за съхранение. Винаги го дръжте далече от достъпа на деца.

Носител на разрешението за употреба PharmaSwiss Ceska republika s.r.o. – Чешка Република.

Производители: PHARMATHEN S.A. – Гърция.

FAMAR S.A. – Гърция.

Средна цена в аптеките 17-18 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *