Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ксалерган перорални капки – за лечение на алергичен ринит (сенна хрема) и копривна треска

Медикаментът Ксалерган перорални капки е предназначен за лечение на лица, страдащи от алергии. Изписва се както на възрастни, така и на деца над 2 години, боледуващи от сенна хрема или алергичен ринит, в това число и на продължителен, персистиращ ринит на алергична основа. А също така и за лечение на уртикария с популярното название копривна треска.

При какви здравословни състояния НЕ трябва да се лекувате с Ксалерган перорални капки?

  • Ако сте алергични към активните вещества или към някоя от помощните съставки в лекарството (вижте по-долу какво съдържа).
  • Ако страдате от тежки бъбречни заболявания.
  • Ако имате увеличена простата.
  • Ако задържате и трудно освобождавате урината.
  • Ако страдате от епилепсия или получавате конвулсии.

Споделете тези проблеми на вашия лекар. Кажете му какви други лекарства пиете, дори да са на свободна продажба в аптеките.

Ако вече сте предприели лечение с този медикамент трябва незабавно да спрете приема му, ако получите подуване на езика, устата, гърлото, ако дишането ви е станало затруднено, ако получите хриптене, колапс, шок, рязко падане на кръвното налягане. Това може да се дължи на свръхчувствителност, която може да стане причина за опасен изход.

Внимание! Някои пациенти получават умора и чувство на изтощение при приема на това лекарство. При по-чувствителните пациенти пиенето на алкохол по време на лечението с Ксалерган перорални капки може да ги разконцентрира и да намали способностите им да шофират и да работят с машини. Бременните и кърмещите жени могат да приемат това лекарство само след консултация с лекар.

Възможни са и други странични нежелани реакции, някои от които са изключително сериозни като поява на мисли за самоубийство и халюцинации. Ето защо преди употреба внимателно прочетете подробностите за тези нежелани реакции, които са описани в листовката, приложена в опаковката на това лекарство.

Какви вещества съдържа лекарственият продукт Ксалерган перорални капки?

В 20 капки, които се равняват на 1 мл разтвор, се съдържат 5 мг левоцетиризинов хидрохлорид, което е активното вещество. Освен това медикаментът съдържа и помощни съставки: пропиленгликол, 100% глицерол, захарин натрий, ледена оцетна киселина, натриев ацетат трихидрат, пречистена вода, пропил парахидроксибензоат, метил парахидроксибензоат.

Дозировка: Спазвайте точно указанията на лекаря. За децата над 6 години и за възрастните препоръчителната доза е веднъж на ден по 20 капки. За децата от 2 до 6 години по 5 капки 2 пъти на ден.

Начин на употреба: Лекарството се поставя в лъжица и се приема през устата. Могат да се разрежда с вода и веднага след това разтворът да се изпие. Възможно е да се появи сърбеж след спиране на лекарството.

Съхранение: При температура под 25 градуса по Целзий в оригиналната опаковка на лекарството. Винаги го дръжте далече от достъпа на деца.

Носител на разрешението за употреба: ДАНСОН-БГ ООД – България.

Производител: ВЕТПРОМ АД – България.

Средна цена в аптеките 35-36 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *