Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЗЕЛДОКС (ZELDOX) зипразидон 60 мг – за лечение на шизофрения и биполярно разстройство  

При какви здравословни проблеми се изписва лекарственият продукт ЗЕЛДОКС (ZELDOX) зипразидон 60 мг?

Това лекарство спада към групата на невролептиците, наречени антипсихотици. С него се лекува шизофрения. Това е такова разстройство на психиката, при което са характерни симптоми, като виждане, чуване, усещане на неща, които реално не съществуват. Страдащите от шизофрения са необикновено подозрителни, разсеяни, нервни, тревожни, депресирани. Срещат трудности при общуване с околните.

Освен това ЗЕЛДОКС (ZELDOX) зипразидон 60 мг се прилага за лекуване на биполярно разстройство при възрастните, на младежи и деца от 10 до 17 години, на мании. Характерното при биполярното разстройство са променливите настроения – от депресия до еуфория. По време на манийните кризи страдащите са с повишено самочувствие, повишено настроение, малка нужда от сън, голяма енергичност, хиперактивност, поемане на рискове, трудна концентрация на ума.

Кога НЕ бива да се лекувате със ЗЕЛДОКС (ZELDOX) зипразидон 60 мг?

– Ако сте алергични към някои от съставките на това лекарство. Алергията може да причини  задух, подуване на устните и лицето, сърбежи и обриви по тялото.

– Ако скоро сте прекарали инфаркт или сте имали здравословни проблеми със сърцето.

– Ако имате проблеми с ритъма на сърцето и пиете лекарства за това.

– Лекарство като това е свързано с образуването на съсиреци в кръвта. Споделете с лекаря си, ако някой от семейството ви или вие имате такъв проблем.

– Ако имате здравословни проблеми с черния дроб.

– Ако страдате от епилепсия или ако сте припадали.

–  При възрастни над 65 години и дементни се увеличава рискът от получаване на инсулт.

  • Ако честота на пулса ви е ниска.
  • Ако организмът ви е изгубил соли след повръщане, силна диария, след пиене на диуритици.
  • Ако се замайвате след изправяне, което може да подсказва за нарушения в ритъма на сърцето.
  • Ако ви избие обрив с мехури, ако получите язви в устата, ако кожата ви започне да се лющи или пък ви избият петна по кожата, които напомнят на мишена.

Внимание! Това лекарство може да понижи кръвното ви налягане при изправяне, да ви направи сънливи, да промени походката ви до такава степен, че да почнете да падате. Ако при вас се проявят такива симптоми не бива да работите с машини и да шофирате. Не бива да пиете и алкохол по време на лечението със ЗЕЛДОКС (ZELDOX) зипразидон 60 мг.

Какви вещества съдържа лекарството ЗЕЛДОКС (ZELDOX) зипразидон 60 мг.?

Активната съставка на това лекарство е зипразидон под формата на зипразидонов хидрохлорид монохидрат. Освен това в него се съдържат още прежелатинизирано царевично нишесте, лактоза монохридрат, желатин, магнезиев стеарат, Е171 – титанов диоксид, натриев додецилсулфат – или натриев лаурил сулфат, шеллак, безводен етилов алкохол, Е132 – индоготин, н-бутилов алкохол, изопропилов алкохол, амониев хидроксид, пропилен гликол, калиев хидроксид, Е172 – черен железен оксид, пречистена вода.

Дозировка: Препоръчителната доза на това лекарство е по една капсула сутрин и вечер по време на закуската и вечерята. Важно е капсулите ЗЕЛДОКС (ZELDOX) зипразидон 60 мг. да се пият по едно и също време. НЕ дъвчете капсулите.

Предупреждение: Това лекарство съдържа лактоза.

Внимание! Това лекарство може да предизвика нежелани странични въздействия. Ето защо преди употреба задължително и внимателно прочетете листовката, приложена в опаковката му.

Съхранение: При температура под 30 градуса по Целзий, далече от достъпа на деца.

Носител на разрешителното за употреба: PFIZER EUROPE МА EEIG, Boulevard de la Plaine 17 1050 Bruxelles – Белгия.

Производители: R-Pharm Germany GmbH, Heinrich-Mack-Str. 35, 89257 Illertissen – Германия,

Pfizer Manufacturing Deutschland GmbH, Betriebsstatte Freiburg, Mooswaldallee 19090 Freiburg Германия.

Средна цена в аптеките 37-38 лева.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *