БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

ЗАПРИНЕЛ А  – за лечение на исхемичната болест на сърцето и високото кръвно налягане

Таблетките ЗАПРИНЕЛ А са предназначени за лечение на високото кръвно налягане, както и на стабилната исхемична болест на сърцето, при която снабдяването на сърцето с кръв е блокирано или затруднено. Този лекарствен продукт съдържа две активни вещества, които подобряват притока на кръв и по този начин подобряват работата на сърцето.

Има случаи, при които НЕ бива да се лекувате със ЗАПРИНЕЛ А. Ето кои:

  • Ако сте алергични към амлодипин и париндоприл – това са основните активни вещества в лекарството или към някоя от другите му съставки.
  • Ако сте бременна над 3 месеца.
  • Ако при предходно лекуване с инхибитор на АСЕ сте получили отоци на езика или лицето, хрипове, тежък обрив на кожата, силен сърбеж.
  • Ако имате кардиогенен шок или стеснение на аортата на сърдечната клапа.
  • Ако страдате от прекомерно ниско кръвно налягане.
  • Ако след прекаран сърдечен пристъп страдате от сърдечна недостатъчност.
  • Ако сте диабетик и страдате от нарушена функция на бъбреците.
  • Ако сте получавали хипертонична криза.
  • Ако използвате заместители на солта, съдържащи калий.

Информирайте вашия лекар за лекарствата, ако приемате такива. Задължително и много внимателно прочетете цялата листовка, която е приложена в опаковката на лекарството ЗАПРИНЕЛ А преди да предприемете лечение с него. В нея са описани евентуалните нежелани реакции.

По време на лечението със ЗАПРИНЕЛ А НЕ трябва да се яде грейпфрут или да се пият сокове от грейпфрут, защото може кръвното ви налягане да се понижи. Това лекарство може да доведе до замайване, гадене, слабост и главоболие, които могат да направят шофирането и работата с машини опасни.

Какви вещества съдържа лекарственият продукт ЗАПРИНЕЛ А?

Всяка една таблетка от това лекарство съдържа периндоприлов тозилат – 5 мг. и амлодипинов безилат – 6,935 мг. Освен това съдържа и други съставки като Е500 или хидрогенкарбонат, лактоза монохидрат, Е1201 – повидон, Е460 – микрокристална целулолаза, царевично нишесте, натриев нишестен гликолат тип А, Е341 – калциев хидрогенфосфат, Е572 – магнезиев стеарат.

Дозировка: Приемайте го единствено по начина, по който ви го е предписал лекаря. Обикновено това е една таблетка с цяла чаша вода. Препоръчително е това да се прави по едно и също време сутрин.

Съхранение: Винаги далече от достъпа на деца. Пазете лекарството плътно затворено в оригиналната опаковка, която го предпазва от слънчевата светлина и влагата.

Носител на разрешението за употреба на лекарството ЗАПРИНЕЛ А – Teva B.V. – Нидерландия.

Производители: Teva Operations Poland Sp. z.o.o, Полша, TEVA Pharmaceutical Works Private Limited Company, Унгария, Teva Pharma B.V., Нидерландия, Teva Czech Industries s.r.o., Чешка република TEVA PHARMA S.L.U., Испания.

Средна цена в аптеките – 6-7 лева.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *