ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да предпазим бъбреците от камъни?

Седенето пред компютъра за дълги часове, дезорганизирания начин на живот и нередовното хранене се отразяват върху нашето здраве. Има много болести свързани с начина на живот, които се появяват бързо и засягат тежко нашето здраве. Камъните в бъбреците е един от тях. Образуването на камъни в бъбреците се случва главно поради нездравословни хранителни навици и начин на живот.

Има няколко причини за поява на камъни в бъбреците, но основните причини са изброени по-долу:
1. Нисък прием на вода, като по този начин се стига до липса на вода в тялото ни.
2. Спиране или контролиране позива за уриниране за по-дълго време.
3. Нередовно хранене и нездравословен начин на живот също може да доведе до образуване на камъни в бъбреците.
4. Инфекция на пикочните пътища могат да бъдат една от причините за образуване на камъни в бъбреците.
5. Камъни в бъбреците може да бъде и наследствено състояние, което е генетично прехвърлено на нашето тяло.

Някои хора са устойчиви на калциев карбонат и в такъв случай тялото им започва формиране на камъни в бъбреците от калциевия карбонат, който консумират.

Предпазване на бъбреците от камъни
Всякакъв вид токсини или нежелани елементи за нашето тяло трябва да се отделят и това е отговорност на бъбреците в тялото ни. При Хомеопатично лечение на камъни в бъбреците те се стопяват с помощта на парна баня, хидротерапия или кална терапия.

Всички тези терапии са най-добрите и най-естествените начини да се разтворят камъните в бъбреците без никакви лекарства или операция. Тъй като при тези терапии се използват напълно естествени начини за справяне с проблема, те нямат никакви странични ефекти върху тялото ни и в много от случаите са успешни при разтваряне на камъни в бъбреците.

Някои лекари дори препоръчват, пиене на огромно количество вода, в случаите когато камъните са в началната им фаза или са много малки по размер. Пиенето на много вода, кара човек много често да уринира и по-този начин има шанс, по- малък камък да излезе от тялото заедно с урината. По време на първичния или началния етап на образуване на камъни в бъбреците, те могат да бъдат излекувани с помощта на хомеопатично лекарство или аюрведични лекарствата. Но ако камъните са по-големи и са достигнали до крайния етап, операцията или лапароскопията са единствените начини за премахването им.

Нещата, които да се избягват при наличие на камък в бъбреците
Има няколко неща, които трябва да се избягват, ако имате камъни в бъбреците. Това са млякото и млечните продукти. Те  трябва да се избягват или приемат в много по-малко количество, когато страдате от камъни в бъбреците.

Млякото и млечните продукти са богати на калций, а отлагането на калций е основната причина за образуване на камъни в бъбреците. Също така, трябва да избягвате да ядете кисели краставички, лютеница, месо, риба, пиле и нездравословна храна, ако имате камъни в бъбреците. Зелените зеленчуци трябва да се измиват добре преди консумация, ако страдате от камъни в бъбреците.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *