ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Биластин Тева – срещу симптомите на сенна хрема и алергичен ринит

Лекарственият продукт Биластин Тева съдържа антихистамина биластин. Помага за облекчаване симптомите на различните форми на алергичен ринит, както и на сенната хрема, чиито признаци са сърбеж, кихане, сълзящи или зачервени очи, запушен или течащ нос. Прилага се също така при уртикария и копривна треска, при обриви на кожата, придружени от сърбеж.

Това лекарство не бива да се приема от лицата, алергични към биластин или към някои от другите вещества в него.

Задължително споделете с личния ви лекар ако страдате от тежко или умерено увреждане на бъбреците, както и дали приемате и други лекарства.

Внимание! Това лекарство не се дава на деца по-малки от 12 години. Препоръчителната доза НЕ бива да се превишава. Съобщете на лекаря си, ако и след приемането на лекарството алергичните проблеми не се повлияват. Не превишавайте препоръчителната доза

Каква е реакцията на Биластин Тева към алкохол, други напитки и храна?

Това лекарство НЕ трябва да се приема със сок от грейпфрут, както и с други плодови напитки, а също и с храна и алкохол тъй като така се намалява лечебния ефект на биластина. Поради тази причина се препоръчва да изпиете таблетката 1 час преди да пиете сокове или да се храните.

При доза от 20 мг лекарството Биластин Тева НЕ влияе негативно на шофирането. Но реакцията към това лекарство при всеки е различна. Поради това лицата сами трябва да оценят как им влияе преди да започнат работа с машини или да шофират.

Какво съдържа лекарството Биластин Тева?

Освен активното вещество биластин този лекарствен продукт съдържа още микрокристална целулоза, манитол или Е 421, магнезиев алуминометасиликат, натриев нишестен гликонат, безводен силициев диоксид, колоиден магнезиев стеарат.

Дозировка на лекарствения продукт Биластин Тева

За възрастни, в това число и старци, както и за малолетни над 12 години препоръчителната доза е 1 таблетка от 20 мг на ден. Това лекарство се приема винаги точно както ви го е предписал лекарят. То не се дава на деца под 6-годишна възраст, тъй като няма проучвания за въздействието му. За евентуалните нежелани странични ефекти от приема на това лекарство – прочете листовката.

Съхранение на Биластин Тева: Няма специфични изисквания за съхранението му. Да се държи далече от достъпа на малки деца.

Производител и притежател на разрешението за употреба на лекарството Биластин Тева с марката TEVA Pharmaceutical – Teva B.V., Нидерландия.

Производител Saneca Pharmaceuticals a. s. – Словашка република.

Средна цена на Биластин Тева  в аптеките – 14-15 лева.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *