Авена сатива (Avena sativa) – срещу нервна и физическа слабост

Германският хомеопатичен продукт Авена сатива (Avena sativa) помага за укрепване на нервите в случаите на нервна слабост или неврастения. Тя произтича от особено силни изтощителни фактори, каквато е слабостта след дълго и тежко боледуване, а също и при умствена преумора. Съпроводена е от безсъние. Авена сатива (Avena sativa) въздейства като тоник, повишава жизнената енергия на пациента.

Базовият материал за изработването на Авена сатива (Avena sativa) са части от свежите цъфнали стебла на овеса.

При какви състояния помага хомеопатичният продукт Авена сатива (Avena sativa)?

  • При физическа, психична, метаболитна, имнологична астения.
  • При безсъние.
  • При невротични прояви.
  • При лесна уморяемост.

Какви са активните вещества в хомеопатичния продукт Авена сатива (Avena sativa)?

За направата на тинктурата майка се използва свежата част в периода на цъфтене на овеса. В състава на Авена сатива се комбинират стероидни сапонозиди, сложни въглехидрати, флавоноиди, силициев двуокис, калций, гонадотропно подобни субстанции, морфиноподобен ефект, грамин или индолов алкалоид – седативен.

На какви здравословни проблеми въздейства хомеопатичният продукт Авена сатива (Avena sativa)?

При невротични прояви или хиперестезия, психична астения, при неустойчива и слаба концентрация на ума, при болки в тила, при безсъние. Освен това помага при чести усложнения след прекарани инфекциозни заболявания, при намаляване на силата в мускулите, физическа астения, при сексуална умора, при фостафатурия, склонност към спазмофилни състояния.

Авена сатива (Avena sativa) се използва при преумора, изтощение, недостиг на сили след прекарано боледуване. Действа като антиоксидант, предпазва от сърдечна недостатъчност, стимулира имунитета, предпазва организма от инфекции, намалява риска от диабет II, стабилизира нивата на захар в кръвта. Възстановява изтощения от непълноценно хранене организъм. Помага при подагра, ревматизъм, авитаминози.

Дозирането хомеопатията е строго индивидуално. То се определя най-вече от силата на страданието и реакцията на тялото. Но има и универсални препоръки каквито са:

За възрастни: при остри проблеми се приемат по 10 глобули от ниските потенции, каквито са D6, D10, D12, на всеки час, но не по-често от 6 пъти дневно – докато настъпи подобрение. След него приемът се намалява до 10 глобули по 3 пъти на ден. Средните потенции като D30 се дават по десет глобули 1-2 пъти на ден.

Една опаковка от хомеопатичният продукт Авена сатива (Avena sativa) съдържа 10 гр.

Производител: DHU-ARZNEIMITTEL – Германия

Средна цена в аптеките – 9-10 лв.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *