Какво е новото при дамските кецове?

Маратонките и кецовете винаги ще бъдат част от женския гардероб, просто защото няма нищо по-удобно за носене. Ето какви са големите тенденции, които пролетта вещае за любимите ни спортни обувки.дамски кецове

Пролетта идва, а с нея и новите модели кецове и маратонки. Искате да бъдете в тренда? Нуждаете се от нови дамски кецове или спортни обувки? Ако трябва да обобщим как ще изглеждат актуалните дамски спортни обувки през предстоящия сезон, то те ще са с удължен силует над глезена, с по-висока платформа и по-скоро минималистична, отколкото претрупана визия. Звучи чудесно, нали?

Нежни цветове

Първата промяна е свързана с навлизането на пастелни и по-топли цветове, които ще заменят ярките, неонови и дори искрящи цветови схеми. Леопардовите принтове, шарените кожени вложки, пайетите и добавените орнаменти постепенно ще изчезнат от витрините и каталозите на онлайн магазините, за да осигурят място на ежедневни обувки с по-изчистена визия и максимален комфорт. Класическите бели маратонки, които навярно са най-предпочитаните и най-носените, остават все така актуални за дамите. Промяната основно е свързана с подметките им – те стават по-груби, по-дебели и с “нарязан грайфер”.

Тази тенденция е видна също при ботушите и ботите, тъй като дизайнерите търсят начин не само да разнообразят визията на дамските обувки, но и да им осигурят повече стабилност, особено за активно ходене в градски условия. Да, това е свързано и с идеята, че е крайно време животът да се върне към обичайната скорост отпреди пандемията. Платформите също ще са хит, а ако ви интересуват маратонки за спорт, то може да разчитате, че новите модели ще са още по-меки, гъвкави и стабилни. Колкото до материалите, предпочитани са плетеният или тъканият текстил, велурът, набукът, както и еко кожата.

Една класика отново е тук

Кецовете нямат алтернатива за много дами, защото са леки, универсални и подходящи за всеки ден, а през пролетта отново ще видим геометрични и асиметрични принтове, силуети и експерименти с подметката. Разгледайте офертите на Footshop и ще намерите вашите перфектни кецове за пролетта. Или пък нещо друго. В този ред на мисли, нека споменем и очакваното завръщане и на дамските вариации на т.нар. баскетболни обувки. Удълженият им силует над глезена и дългият език над връзките ще е особено модерен. Някои дизайнери стигат по-далеч, като отново връщат прословутото в миналото закопчаване велкро лепенки, а не с връзки. Основната идея на тези обувки е да ви осигурят безпроблемно движение, удобство, но също така и стил в ежедневието, особено ако ги съчетаете с интересни клинове и дънки.

Източник на снимка: Alones / Shutterstock.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *