Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЧХГ е съкратеното наименование на човешки хорионгонадотропин хормон.

ЧХГ е съкратеното наименование на човешки хорионгонадотропин хормон. Това е хормон чрез, който може да определите дали сте бремменна при тестовете за бременност. Обикновенно с тези тестове това може да се установи между 8-ия и 14-ия ден от зачеването. ЧХГ се открива в урината и кръвта и нивата му са много важни за лекарите, когато търсят аномалии в плода след като е установена бременността. При 85% от бременносттите нивата на ЧХГ се удвояват на всеки 72 часа преди да достигнат своя връх между 8 и 11 седмица от бременността. След като достигнат своя пик между 12-та и 16-та седмица започват да намаляват и след като родите нивата му се нормализират.

ЧХГ е изграден от клетки, които образуват плацентата. Има два вида ЧХГ: на качествени ЧХГ тестове (откриване на наличие на хормона) и количествени ЧХГ тестове (измерва количеството на ЧХГ момента в кръвта). Количествените ЧХГ тестове също могат да бъдат посочени като бета ЧХГ тестове. Нивото на хормона ЧХГ е различно при всяка бременна жена. Това което е нормално за една бременна жена не означава, че е нормално за друга. Някои жени имат ниски нива на ЧХГ и износват здрави бебета и обратно. ЧХГ поддържа жълтото тяло, което е отговорно за производството на прогестерон по време на ранните етапи на бременността.Основната работа на прогестерона е да запази дебелината на маточната лигавица. Дебелата лигавица предполага по здравословна бременност.

ЧХГ хормонът се измерва в мили международни единици на милилитър, или MIU / мл. Обикновено, когато не сте бременна, нивата са по-малко от 5 MIU / мл. Когато сте бременна, ЧХГ нива ще бъдат 25 MIU / мл или по-високи. Нивата на ЧХГ се използват за да се определи дали има аномалии при плода. Нивата на ЧХГ, както и нивата на алфа-фетопротеин и естриол може да покажат дали вашето бебе има синдром на Даун, спинална или мозъчна аномалия.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *