ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Диагнозата рак по време на бременност не е рядкост

Диагнозата рак по време на бременност не е рядкост. Някои форми на рак не са безопасни по време на бременността други обаче може да се прилагат без да има някакви притеснения, че може да навредят на плода. Диагнозата рак се поставя приблизително на една от всеки 1000 бременности. Бременна жена с рак е в състояние да износи и роди здраво бебе. Ракът рядко се отразява директно на плода. Въпреки, че някои видове рак може да се разпространят към плацентата, повечето ракови заболявания не стигат до плода.

Ракови заболявания, които са склонни да възникнат по време на бременност са следните: рак на шийката на матката, рак на гърдата, рак на щитовидната жлеза, лимфом на Ходжкин и меланома.

Поставянето на ракова диагноза по време на бременност често се забавя, тъй като симптоми като подуване на корема, често главоболие или кървене са често срещани по време на бременност и не се считат за съмнителни. Ракът на гърдата е най-често срещания вид рак, който засяга всяка една  на 3000 бременни жени.

Ако се открие рак по време на бременността лекарят е този който може да вземе най-правилното решение какво да е лечението за да не навреди то нито на майката нито на плода. Какво ще е лечението зависи от много фактори включително и от гастационната възраст на плода, както и от вида, местоположението, размера и стадия на рака. Не на последно място са и желанията на бременната жена и семейството й. Тъй като някои лечения на рак може да навредят на плода особенно, ако са проведени по време на първия триместър лечението маже да се забави и да се проведе по време на втория или третия триместър. Ако се открие рак в по напреднала бременност може да се изчака докато бебето се роди и едва тогава да започне лечение. Някои лечения на рак по време на бременността може да се извършат, но само след като  внимателно се обмисли и планира лечението така, че то да не навреди нито на майката нито на плода.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *