ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Хормоналният дисбаланс може да е причина за спонтанен аборт

Един от най-важните периоди в живота на повечето жени е, когато те откриват, че са бременни. Страхът от спонтанен аборт обаче спохожда много от тях. При някои от тези жени страховете се сбъдват. Затова специалистите съветват вместо една жена да живее в страх от спонтанен аборт по-добре е да вземе необходимите мерки това да не се случи. Предотвратяването на спонтанния аборт е възможно, тъй като обикновенно има някои признаци и симптоми, които предупреждават за предстоящия спонтанен аборт и ако се вземат необходимите мерки той може да бъде предотвратен.

Първият признак, че може да има спонтанен аборт е когато има кървене. Това кървене може да се случи по всяко време на бременността и е предупрежденвие именно за спонтанен аборт. Кървенето трябва да се обсъди веднага с лекар и той ще ви даде съвет какви мерки да предприемете за спирането му.

Болките в гърба са втория признак за спонтанен аборт. При това положение, ако имате болки в гърба е добре да се обърнете към вашия лекар той ще знае най-добре какво трябва да предприемете за да предотвратите нежелания спонтанен аборт.

Третият признак е виенето на свят. Виенето на свят при бременните жени може да е заради хормонални колебания или дехидратация на организма, а това може да са причини за спонтанет аборт.

Съществуват и други причини за спонтанен аборт. Такава причина е хромозомните аномалии възникнали в хромозомите на ембриона. Въпреки, че много хромозомни аномалии се случват съвсем случайно, рискът от тях е най-голям през първите 13 седмици след зачеването. Тези случай може да бъдат свързани с гените на родителите, особенно с тези на майката, ако тя е претърпяла сериозно заболяване преди бременността си. Генетичният анализ може да помогне да се предотврати спонтаният аборт.

Хормоналният дисбаланс е друга причина за спонтанен аборт. Има хормони, които са необходими за нормалния растеж на плода, а освобождаването на някои от тях може да доведе до нежелан спонтанен аборт. Трябва да има баланс на всички хормони при бременната жена иначе тя е застрашена от спонтанен аборт.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *