БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Премахнете пърхота с домашно камфорово масло

Всеки може да си направи сам камфорово масло у дома за премахване на пърхота и овладяване на състоянието при суха себорея

камфорово масло

Втриването на камфорово масло ще направи кожата на главата здрава, а косата красива и блестяща.

Камфорът се използва (външно) при голямо разнообразие от заболявания. Освен това ще помогне за решаването на много проблеми с косата. Например, с негова помощ можете да се отървете от пърхот, въшки, сух скалп и дори посивяваща коса. За да постигнете този оздравителен ефект ще е необходимо да си направите камфорово масло в домашни условия.

Камфорово масло срещу пърхот и други проблеми с косата

Камфорът е важна съставка, която може да помогне за решаването на редица проблеми с косата, включително и косопад. Предлагаме ви натурален метод за оздравяване на скалпа и заглаждане на косъма. За да направите това, трябва да си приготвите камфорово масло. Ето как да го направите.

Как да си направите камфорово масло у дома?

Необходими са само две съставки:

– камфор на прах (продава се в аптеките – една щипка.
– кокосово масло – половин чаена чаша.

Технология на приготвяне:

1. Вземете подходящ съд, сложете в него кокосовото масло и го загрейте на среден огън.

2. Добавете камфора и го оставете да се разтвори.

3. Разбъркайте внимателно състава.
Камфоровото масло е готово.

4. Какво количество масло ще използвате, зависи от дължината и гъстотата на косата.

Кокосовото масло и камфорът са чудесни за подобряване състоянието на косата. Всъщност най-доброто нещо за тях е, че те са както ефективни, така и достъпни.

Камфор: действие и полезни свойства

Когато камфорът се прилага върху скалпа, особено ако е сърбящ, той увеличава притока на кръв и действа като противодразнител. В допълнение, неговите антибактериални и противогъбични свойства го правят ефективен за борба с пърхота и намалява падането на косата. Известно е също така, че камфорът ефективно и бързо овлажнява сухия скалп.

Кокосово масло: полезни свойства

Кокосовото масло е подходящо за вашата коса, тъй като е пълно с витамини и минерали. Подобно на камфора, то също има противогъбични и антибактериални свойства. Кокосовото масло върши фантастична работа за задържане на влагата като премахва сухотата. Необработените, студено пресовани и натурални кокосови масла са най-добрите за вашата коса, тъй като незабавно успокояват сърбежа – колкото по-чисто е маслото, толкова по-значително е въздействието при предотвратяването на пърхота.

Пърхотът може да причини и екзема. Няколко изследвания са доказали, че прилагането на кокосово масло в продължение на осем седмици намалява симптомите на екзема.

Домашна употреба на камфоровото масло

Ако имате проблем с рано появила се сива коса, камфоровото масло ще помогне за коригиране на ситуацията. Камфорът е естествен лек при побеляване на косата.

Въшките са друг неприятен проблем, свързан с косата (особено при дълга коса). Използването на камфорово масло преди измиване с шампоан ще помогне. Камфорът има интензивен, специфичен аромат, който е вреден и неприятен за въшките. Освен това, маслото е ефективно и действа върху скалпа като дезинфектант.

Косата губи естествения си блясък и мекота под въздействието на фактори на околната среда (замърсена атмосфера, вредна слънчева радиация). Нанасянето на камфорово масло е ефективен метод за възстановяване на блясъка и здравето на косата, дори и ако тя е увредена поради боядисване, изправяне с преса и т.н.

За лечение на пърхот можете да приготвите смес от камфорово масло и лимонов сок. Тези два компонента допринасят за пълното елиминиране на пърхота от скалпа. Нанася се смес от камфорово масло и лимонов сок върху косата за половин час, след което се измива с шампоан.

Как можете да предотвратите загубата на коса?

За това е подходяща смес от камфор и зехтин. Тези масла са склонни да укрепват космените фоликули, което предотвратява косопада.

Комбинирате маслата, приготвяте хомогенна смес от тях и нанасяте върху косата. След половин час изплакнете под топла течаща вода и използвате подходящ за косата ви шампоан.

Масаж за по-добро въздействие

Масажирайте камфоровото масло, и комбинациите с него, в лющещия се скалп най-малко 30 минути преди да измиете косата. Препоръчително е също да нанесете маслото и да го оставите да престои през нощта.

Не забравяйте да масажирате скалпа си. Изследванията показват, че масажирането на скалпа увеличава кръвообращението в космените фоликули. Това ще ги укрепи и ще намали падането на косата.

Съхранете излишното масло на хладно място и го използвайте следващия път.

Източник: bebodywise.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *