Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечебната тинктура на дядо Влайчо от чесън и червено вино

Дядо Влайчо е помогнал на хиляди хора с пророчествата си. Излекувал е и много болни, дал е надежда на бездетни семейства

Дядо Влайчо
Дядо Влайчо

Срещата му с Ванга при Петър Дънов е легендарна. “Ти, брат Влайчо, какво виждаш за сестра Ванга?”, веднага поставил въпроса Дънов. Пророчицата от Петрич тъкмо се била омъжила. “Ти скоро се омъжи, сестра Ванга, но виждам, че не е далеч времето, когато ще останеш вдовица…“, отговорил той.

Скромен и начетен, дядо Влайчо помагал на болните, както и на онези които имали нужда да разберат какво ги очаква, безкористно и всеотдайно. Затова народът го нарекъл „безсребреник“. Освен пророчествата, Дядо Влайчо от новозагорското село Коньово дал на хората и немалко рецепти, с помощта на които да лекуват различни заболявания.

Днес публикуваме една от рецептите на пророка, популярна и заради двете съставки, и заради многобройните ползи за здравето, които има.

Лечебната тинктура на дядо Влайчо от чесън и червено вино

Отдавна е доказано, че пикантната подправка с остър, но приятен аромат – чесънът, е не само полезен хранителен продукт. Той е и лекарство за много заболявания и сривове в организма. Чесънът се използва активно в готвенето, подобрявайки вкуса и хранителната стойност на много ястия. От него се приготвят различни настойки и тинктури за лечение и профилактика на над 100 заболявания.

Чесънът се използва и външно. По време на Първата световна война, която дядо Влайчо предсказал преди още да е започнала, раните на войниците се третирали със сок от чесън, вместо с антибиотици, като по този начин се постигала нелоша дезинфекция.

Особено внимание трябва да се обърне на лечебната комбинация от чесън и червено вино. И двата продукта имат благоприятен ефект върху кръвоносната система, както и подобряват състоянието на цялата сърдечно -съдова система. Затова Дядо Влайчо я нарича „еликсир за сърце“.

Естественото червено вино и чесъна са отлично средство за детоксикация на организма, тъй като освобождават клетките не само от натрупаните токсични вещества и продукти на разпадане, но и от соли на тежки метали и радионуклиди. Не случайно в райони с повишена радиация червеното вино се счита за първото средство, което неутрализира негативните ефекти на радионуклидите върху организма.

Трябва обаче да се знае, че Дядо Влайчо е правил своята тинктура с висококачествено естествено вино, произведено от само от грозде. Именно такова вино има силно изразени терапевтични свойства. Виното, което се продава в повечето магазини през последните години, направено на базата на винени материали (прахообразни), захар и алкохол, по никакъв начин не може да се счита нито за естествено, нито за лечебно. Не забравяйте, че един от критериите за оценка на качеството е неговата цена – доброто вино просто не може да бъде евтино. А може и да може, ако си го направите сами или имате дядо на село, който да го направи вместо вас.

Как се приготвя лечебната тинктура на дядо Влайчо от червено вино и чесън?

1. Разделя се голяма, сочна глава чесън на скилидки, махат се люспите и се счуква в дървена хаванка. За да се запазят всички полезни свойства в кореноплода, се препоръчва да се избягва контакт с метални предмети, например с преса, блендер или нож.

2. Прехвърлете кашата в бутилка от тъмно стъкло, изсипете 0,7 л. висококачествено червено вино, плътно запушете с коркова тапа и поставете в мазата (хладилник) за извличане в продължение на 7-8 дни.

3. Всеки ден, поне два пъти на ден, шишето с приготвената тинктура трябва да се разклаща старателно.
Прецедете готовия след около седмица концентрат, изсипете в бутилка с подходящ обем, запечатайте и съхранявайте пак на студено.

Приема се в продължение на 1-2 месеца, по 20 мл., три пъти на ден, непосредствено преди хранене, или в самото начало на храненето.

По време на посочения период на прием на тинктурата в организма настъпват следните положителни промени:

– укрепване на имунитета (активиране на защитните сили на организма в борбата с различни видове инфекции);

– отстраняване на излишните соли;

– неутрализиране на токсични вещества и радионуклиди;

– подобряване на храносмилателните процеси;

– активиране на метаболизма;

– понижаване нивата на холестерола в кръвта;

– пречистване на кръвта и подобряване на нейния качествен състав;

– укрепване на еластичната стена на кръвоносните съдове;

– нормализиране работата на сърдечния мускул;

– повишаване на ефективността и жизнеността на организма;

– подобряване на здравето;

– намаляване интензивността на възпалителните процеси в областта на женските полови органи.

Разбира се, всичко това са събрани впечатления на хора, които през годините са си приготвили винено-чесновата тинктура. На всеки тя ще повлияе по различен начин, в зависимост от здравословното му състояние.

Тинктурата на Дядо Влайчо преди да бъде прецедена

Противопоказания за прием на тинктурата от червено вино и чесън:

– пептична язва на стомаха и дванадесетопръстника;

– алкохолизъм;

– гастрит;

– бронхиална астма;

– епилепсия;

– хронични бъбречни и чернодробни заболявания;

– панкреатит;

– хемороиди;

– възраст до 16 години;

– бременност и период на кърмене.

Ако имате хронични заболявания, препоръчително е да се консултирате със специалист, който ви наблюдава, преди да е започнало лечението, както и по време на приема на тинктурата.

Категорично е забранено превишаването на препоръчаните дози. Не забравяйте, че тази тинктура е лек, а не обикновено вино. Както при лечението с всякакви билкови препарати, резултатът става забележим само при редовна употреба, а положителните промени се появяват постепенно и доста бавно, но остават стабилни във времето.

Източници: www.168chasa.bg, webstage.bg, 4eti.me

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *