ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Максимален комфорт: Какво помага да се справите с разширените вени?

Разширените вени са проблем, който преди е засягал всеки пети човек. Но напоследък все повече хора се сблъскват с това усложнение на здравето

разширените вени
Разширените вени са патология, при която венозната стена се разширява. Това е опасно състояние, тъй като в разширените вени могат да се образуват кръвни съсиреци. Предотвратяването на тромбоза е основната индикация за лечение на разширени вени.

Между другото, разширените вени се появяват не само в краката, но и в малкия таз. Този проблем често възниква при бременни жени, когато натоварването на венозната система рязко се увеличава.

Артем Семенов

Информация за това как да разпознаете проблемите с вените и какво да направите, за да ги разрешите, дава ръководителят на Центъра по флебология в Москва, сърдечно -съдова хирургия, експерт по флебология и ултразвукова диагностика на долните крайници, доктор Артем Семенов.

Защо разширените вени се наричат ​​болест на цивилизацията?

Способността на човека да ходи изправен, придобита в хода на еволюцията, доведе до увеличаване на натоварването на вените на долните крайници. В съвременния свят хората водят все по -малко мобилен начин на живот, което влияе и върху функционирането на венозната система. Многобройни проучвания показват, че днес почти всяка втора жена и всеки трети мъж страдат от разширени вени. Важно е обаче да се разбере, че разширените вени са само една от многото прояви на венозни проблеми. Повечето хора може дори да не са наясно с неизправността на венозната система, докато не открият външни признаци под формата на паяковидни вени, разширени вени или по -тежки прояви, като язви. Следователно, разпространението на венозната болест може да бъде много по -широко.

Как може да се разбере дали човек има проблеми с вените на краката?

Първо, венозните заболявания имат типични оплаквания. Ако почувствате болка и умора, ако има усещане за подуване и пълнота в краката, особено вечер, тогава вените не са в ред. Ако имате паякови вени или разширени вени, оток на краката, който не изчезва до сутринта, и други трофични промени в кожата на краката, например, хиперпигментация или язви, то това определено е повод да посетите лекар.

Възможно ли е човек да се справи сам с този проблем?

Болестите на вените сериозно влошават качеството на живот. Например, паякообразните вени са козметичен дефект, който може да бъде сериозен проблем, особено за жените. Невъзможно е да се коригират без помощта на лекар. Същото важи и за разширените вени, без по -тежки ситуации като трофични изменения, при които се налага операция. Тоест, само лекар ще помогне за премахване на външните прояви на венозните заболявания. Но срещу такива типични оплаквания като болка, тежест и умора на краката, усещане за пълнота в краката и подуване, има ефективно средство – медицински трикотаж за компресия.

Как работи компресионният трикотаж и на кого може да помогне?

Компресионният трикотаж ефективно облекчава болката, тежестта в краката и подуването. За разлика от обикновените чорапи и чорапогащи, компресионният трикотаж оказва строго определен натиск върху повърхността на краката. Разпределя се неравномерно по крака: от максималната стойност в областта на глезена до минималната стойност в областта на подбедрицата или бедрото, в зависимост от това дали става въпрос за височина до коляното, чорапи или чорапогащи.

Този вид натиск действа върху венозната система на краката, стимулирайки я да работи по -ефективно. Кръвта започва да циркулира по -добре, явленията на застой изчезват, условията за образуване на оток се изравняват и поради това оплакванията изчезват.

Много хора смятат, че компресионният трикотаж е необходим само за пациенти с разширени вени. Това е погрешно схващане. Навярно сте забелязали болка, тежест или умора в краката си вечер след продължителни статични натоварвания. В такива случаи компресионният трикотаж може да помогне. Препоръчва се на всички, чиято работа е свързана с дълъг престой в изправено положение: фризьори, хирурзи, търговци. Те са добри и за офис работници, които са принудени да седят в седнало положение през целия работен ден. Освен това компресионният трикотаж ефективно лекува оплаквания при бременни жени. Бременността е рисков фактор за развитие на венозно заболяване.

Освен това е добре да се знае, че всички пациенти, претърпели COVID-19, трябва да носят компресионни трикотажни изделия за предотвратяване на венозна тромбоза на долните крайници. Коронавирусната инфекция значително увеличава риска от нейното развитие. Можем да кажем, че компресионният трикотаж е необходим на всеки човек в определен момент и на определен етап от живота.

 разширени вени

Колко удобно е да се носят компресионни трикотажни изделия всеки ден?

Технологиите не стоят на едно място и производителите предлагат непрекъснато нови решения, за да направят компресионните трикотажни изделия максимално удобни. Едно от тези решения е използването на микрофибър в състава на продуктите. Той насърчава добрия въздушен обмен и отстранява излишната влага. Освен това, микрофибърът улеснява обличането и свалянето на чорапите. Тъй като основният ефект, който компресионният трикотаж има, е върху подбедрицата и мускулите в тази област, височините до коляното по никакъв начин не отстъпват по ефективност на чорапите или чорапогащите. Затова можете да изберете продукт, в който ще ви бъде възможно най -удобен.

Има ли препоръки относно избора и използването на компресионни трикотажни изделия?

Компресионният трикотаж има значителни разлики от конвенционалните чорапи и чорапогащи. Натискът върху повърхността на краката може да бъде нисък, умерен или висок. Лекарите използват така наречените класове на компресия: ниското налягане съответства на първи клас на компресия, умерено – до втори и високото –  до трето. Вторият и третият клас на компресия се предписват от лекар след специален преглед. Първокласните продукти могат да се носят от абсолютно всички като превенция и елиминиране на оплакванията. За да намерите правилния размер, трябва да направите измервания на крака и да се съобразите с информацията, която е дал производителя.

VeinSense Beautiful Legs Formula – за красиви крака без разширени вени
VeinSense Beautiful Legs Formula – за красиви крака без разширени вени

 

Източник: kp.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *