Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво трябва да знаят родителите за КОВИД-19 и наближаващата учебна година?

Педиатрите са на мнение, че родителите трябва да се фокусират над превенцията на КОВИД-19, когато децата се върнат в класните стаи.

ковид-19 в училище

Наближаването на новата учебна година носи притеснение за много родители, защото трябва да изпратят децата си в класните стаи по време на вълна от делта варианта на коронавируса. С настъпването на есента идва и друг проблем – обичайните сезонни настинки и респираторни инфекции, които трудно се различават от инфекцията, причинена от КОВИД-19.

 

За да разберете, дали е сезонен грип или КОВИД-19, трябва да тествате детето си

 

Коронавирусната инфекция се проявява при децата с широк спектър от симптоми, повечето от които са идентични с тези на обикновена настинка, включително: ниска температура, хрема, болка в гърлото, главоболие и кашлица. Детето може да има комбинация от тези симптоми или нито един от тях.

Загубата на вкус и мирис не е толкова често срещата при децата, особено при по-малките. Освен това този отличителен симптом на заболяването не се наблюдава често при индийския вариант на вируса.

Единственият по-отличителен симптом, който се наблюдава при деца и тийнейджъри, са „КОВИД пръстите”. Те представляват подобни на синини кожни лезии по пръстите на кракта. Но и това състояние се наблюдава рядко при децата и липсата му не изключва наличието на коронавирусна инфекция.

 

Кога да направите тест на детето си?

 

Добра идея е дори при много леки симптоми да направите бърз тест на детето си. По този начин ще може да го поставите под карантина и да се предотврати разпространението на вируса.

Също така, ако има член на домакинството, който е в рисковата група (имунокомпрометиран или по-възрастен човек) ще може вземете нужните мерки за превенция на заразяването му.

Навременното установяване на инфекцията ще помгоне за вземането на по-бързи и информирани решения.

 

Какво да правите, ако детето ви даде положителен тест?

 

Ако детето даде положителен тест, местните здравни власти ще поставят всички в домакинството под карантина, макар че не е задължително всички в дома да се разболеят.

Няма по-особени лечения лечения за КОВИД-19 при деца. При тях болестта обикновено протича значително по-леко. За това ще са нужни по-прости мерки, като осигуряване на комфорт, пиене на достатъчно течности и повече почивка.

Все пак е нужно да наблюдавате детето си за по-сериозни усложнения, причинени от вирусната инфекция. Ако то има болка в гърдите, висока температура, задух, силна коремна болка или внезапен дихателен дистрес, незабавно се свържете с лекар или повикайте бърза помощ. Опасността това да се случи е изключително ниска, но все пак е добре да сте нащрек.

Експертите са категорични, че носенето на маски и ваксинирането са двете най-важни мерки, които могат да предотвратят разпространението. Също така честото миене на ръцете е от ключово значение за предпазване от всякакъв вид заболявания, включително настинка и грип.

Източник: https://www.insider.com/

ковид-19 в училище
БОРИНАЛ – за силен имунитет и защита от вируси (СЕГА С 60% НАМАЛЕНИЕ)

коронавирус

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *