ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как се приготвя и за какво се използва хипертоничен разтвор

Някои здравословни проблеми могат да бъдат решени с обикновена сол. Полезно е да знаете как да приготвите и за какво да използвате хипертоничен разтвор


Хипертоничен разтвор – това е обикновена готварска сол, разредена в преварена вода в концентрация над 10%. Помага при наранявания, натъртвания, навяхвания, открити възпаления и някои други заболявания.

Ще бъдете изненадани, но това на практика е панацея!

Може би се питате: къде гледат лекарите, ако превръзката с хипертоничен разтвор е толкова ефективна? Защо това лечение не е широко използвано? За съжаление медицината също е бизнес.

Проблемът с този метод е, че той е твърде лесен, евтин и ефективен. Може да се използва от много, много нуждаещи се в нашето трудно време, когато скъпите медицински услуги не са по силите на мнозина. При много ситуации солената вода определено ще помогне.

Рецепта за хипертоничен разтвор циркулира от преди много години. Била е публикувана във вестник. Медицинска сестра от годините на войната (Втората световна война) пише за лекар на име Щеглов, който по-късно става професор, как спасявал ранени и умиращи войници на фронта от гангрена и други възпалителни процеси, благодарение на соления разтвор.

Солен хипертоничен разтвор – приложение

Лечението със сол се използва широко както в традиционната, така и в народната медицина. Използва се като концентриран разтвор. Свойството на тази течност ви позволява да изтеглите излишната вода от тъканите на тялото, а заедно с нея и патогените.

Външно вода със сол се използва за измивания, лосиони и превръзки. Те се прилагат върху засегнатата кожа, промиват се лигавиците и се правят вани.

При какви проблеми ще помогне хипертоничния разтвор:

⁕ изплакване на носа при ринит, синузит, хрема;
⁕ гаргара при ангина и тонзилит;
⁕ лечение на хематоми, натъртвания, навяхвания;
⁕ премахване на отоци;
⁕ намаляване на отока и сърбежа от ухапвания от насекоми;
⁕ фурункулоза;
⁕ абсцеси след инжектиране;
⁕ главоболие;
⁕ гнойни рани;
⁕ остеомиелит;
⁕ възпалителни процеси в ставите.

Това не е пълен списък на проблемите, в борбата срещу които този достъпен разтвор ще ви помогне. Преди да започнете лечението, консултирайте се с вашия лекар, тъй като може да има противопоказания.

Хипертонична сол – приготвяне

Няма нищо трудно в приготвянето на солен разтвор. Ако планирате да правите чести изплаквания или компреси, трябва да го приготвите точно както е описано. Освен това е добре при по-дълга употреба да се използва разтвор, който е току що приготвен. За да получите концентрация от 10%, трябва да разредете 100 грама готварска сол в 1 литър вода или 10 грама сол в 100 мл.

Когато правите хипертонична течност самостоятелно, спазвайте следните правила:

⁕ ползвайте пречистена, преварена или бутилирана вода;

⁕ солта трябва да бъде обикновена кухненска или трапезна сол, без допълнителни добавки или примеси;

⁕ пригответе разтвора за един път.

Концентрираната солена течност се използва както под формата на превръзки, така и за изплакване.

Забележка:

⁕ компрес се прави от дишаща тъкан, ако е необходимо да я закрепите, тогава закрепвате по краищата;

⁕ течността трябва да е гореща, около 40-45°C;

⁕ за изплакване направете концентрацията малко по-ниска и добавете капка йод;

⁕ ефектът от компреса е дългосрочен, най-добре е да го правите през нощта.

Тези правила ще направят процедурата по-ефективна.

Да обобщим

✔ Първо. 10-процентовият солен разтвор е активен сорбент. Той изважда всички „боклуци“ от болния орган. Но терапевтичният ефект ще бъде само ако превръзката е дишаща, т.е. хигроскопична, което се определя от качеството на материала, който се използва. Най-добре е да имате марля на разположение.

✔ Второ. Солната превръзка действа локално – само върху болен орган или върху част от тялото. Докато течността се абсорбира от подкожния слой, тъканната течност се издига в нея от по-дълбоките слоеве, носейки със себе си всякакви патогени: микроби, вируси и органични вещества. По този начин, по време на действието на превръзката в тъканите на болния организъм, течността се подновява, патогенният фактор се изчиства и като правило патологичният процес се елиминира.

✔ Трето. Превръзка с хипертоничен разтвор на натриев хлорид действа постепенно. Терапевтичният резултат се постига в рамките на 7-10 дни, а понякога и повече.

✔ Четвърто. Използването на разтвор на натриев хлорид изисква известно внимание. Например, не се препоръчва използване на компрес с разтвор, чиято концентрация е над 10 процента. В някои случаи дори 8% разтвор е по-добър. (Всеки фармацевт може да ви помогне да приготвите разтвора.) Например, при хрема и главоболие, през нощта си слагате кръгла превръзка на челото и тила. За час и половина хремата преминава, а до сутринта главоболието също изчезва. Ако инфекцията е успяла да проникне във фаринкса и бронхите, тогава едновременно се прави компрес на главата и шията (от 3-4 слоя мек тънък плат) и на гърба (от 2 слоя мокри и 2 слоя сухи кърпи), обикновено през цялата нощ. Излекуването се постига след 4-5 процедури.

Заключение

Хипертоничният разтвор е доказано и надеждно средство за решаване на много проблеми. Използвайте го разумно и не забравяйте да се консултирате със специалист.

Източник: www.waterpulse.com.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *