Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Мъжка менопауза – какво представлява и как се лекува?

Може да звучи странно, но някои мъже на възраст между 45 и 60 години изпадат в състояние, което наподобява менопауза. Научното му наименование е „адропауза”.

мъжка менопауза
Състоянието на „мъжка менопауза“ може да се дължи на множество фактори

Ако сте мъж в края на четиридесетте или началото на петдесетте години и страдате от еректилна дисфункция, понижено либидо или депресия, може да преминавате през така наречената „мъжка менопауза”. Това е състояние, което може да се отрази значително на качеството на живот и взаимоотношенията, така че е важно да се предприемат бързи действия за преодоляването му.

В следващите редове ще ви запознаем с признаците на адропаузата, причините за появата й и възможните лечения за връщането на нещата в норма.

Симптомите на мъжка менопауза са много и са най-различни. Освен еректилна дисфункция, намалено сексуално желание и депресия те включват:

  • Зауба на окосмяване по тялото
  • Резки промени в настроението и раздразнителност
  • Загуба на мускулна маса
  • Ниско самочувствие
  • Чувство за летаргия
  • Проблеми със съня
  • Проблеми с концентрацията и паметта
  • Наддаване на килограми и поява на гинекомастия (мъжки гърди)

 

Какво се случва с организма по време на андропауза (мъжката менопауза)?

 

Въпреки наименованието си, състоянието няма общо с менопаузата при жените. Първата разликата е, че нивата на тестостерон спадат съвсем леко, а при жените нивата на естроген се понижават драстично по време на този период. Също така не всички мъже минават през андропауза, докато всички жени минават през менопауза. Друга драстична разлика в състоянията е, че мъжете не губят фертилността си.

Реално погледнато мъжката менопауза не е клинично състояние, но терминът се използва за описване на свързаните с възрастта симптоми, изброени по-горе. Често причините за тях са физически, психологически или са свързани с начина на живот.

Стресът, проблемите на работното място или в семейството може да повлияят на либидото и да са причина за проблеми със съня. Пиенето на твърде много алкохол и липсата на физическа активност могат да породят чувство за летаргия и да са причина за намаляване на мускулната маса. Кризата на средната възраст може да ви направи раздразнителни или да ви вкара в депресивни състояния и мисли.

Всички от горепосочените фактори, или комбинацията от на няколко от тях, може да се обобщят като „мъжка менопауза”.

 

Лечение и преодоляване на симптомите на мъжка менопауза

 

Ако изпитвате някои от изброените симптоми на андропауза, незабавно си запишете час при личния лекар. Той ще ви зададе определени въпроси и ще ви изпрати на нужните изследвания, които ще помогнат да разберете къде се корени проблемът. Резултатите ще насочат специалистите към лечението, което да ви препоръчат.

Най-често това ще включва промени в начина на живот, промяна на диетата, намаляне на алкохола и отказ от тютюнопушенето. Ако се налага, може да ви предложат и когнитивна поведенческа терапия или лекарства. Лечението, което ще ви препоръчат, ще зависи от това какви симптоми имате и какво ги причинява.

Ако сте с надномерно тегло или страдате от диабет тип 2, може да сте развили късно насъпил хипогонадизъм. Това е рядко състояние, което има много сходни симптоми с „мъжката менопауза”.

При положение, че имате ниски нива на тестостерон, лекарите могат да предпишат таблетки, гелове, инжекции или пластити, които да възстановят нормалните нива на мъжкия хормон.

Източник: https://www.hollandandbarrett.com/

Изглед на опаковката на продукта VigRix Turbo, Вигрикс турбо
ВИГРИКС ТУРБО – хранителна добавка за трайно възвръщане на потентността и насладата в леглото

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *