БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Ново проучване: Сърдечните проблеми могат да повлияят на това колко кафе пием

Проучване установи, че хората със симптоми на сърдечно- съдови проблеми, като ангина и сърцебиене, са склонни да пият по-малко кафе, да избягват кафето или да пият кафе без кофеин

кафе, сърдечно- съдови проблеми
Пиенето на кафе може да е свързано с определени сърдечно-съдови проблеми

Учените са провели генетични проучвания, за да докажат, че сърдечните проблеми са свързани с количеството кафе, което хората пият. Изследванията поставят под съмнение доказателствата, че пиенето на умерено количество кафе може да бъде от полза за сърдечно-съдовото здраве.

Уникалният вкус и мирис на кафе, да не говорим способността му да ободрява хората сутрин, го превърнаха в една от най популярните напитки в света.

Други изследвания установяват, че кафето може да предпази от сърдечно съдови заболявания, диабет, болест на Паркинсон и някой видове рак. Но ново проучване в областта показва, че някой от предполагаемите ползи на кафето за здравето на сърдечно- съдовата система може да са преувеличени.

В резултат на кофеина, който кафето съдържа, прекомерната консумация може да причини неприятни симптоми като тахикардия и сърцебиене. Пиенето на също може да доведе до повишаване на кръвното налягане.

Така че може да бъде изненада, че хората, които обикновено пият кафе имат нормално или ниско кръвно налягане в сравнение с хората, които пият кафе.

Едно от обясненията може да бъде, че пиещите кафе развиват физиологичен толеранс към ефектите на кофеина.

Проучването показва, че хората с висок генетичен риск от сърдечно- съдови заболявания несъзнателно намаляват количеството кафе за да избегнат неприятните сърдечно съдови симптоми.

Изследванията установяват, че хората с високо кръвно налягане, ангина или аритмия пият по- малко кофеиново кафе и са по склонни да пият безкофеиново кафе.

От решаващо значение е, че има сериозни доказателства, че генетичната им уязвимост към сърдечно- съдови заболявания води до намалена консумация на кафе.

Това изключва алтернативното обяснение, че консумацията на по малко кафе ги прави по- уязвими към сърдечно съдови заболявания.

Източник: https://www.medicalnewstoday.com/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *