ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

По какъв начин се заразяваме с аскаридоза?

Основното място на обитаване на аскаридите са тънките черва. Продължителността на живота им е около година. Болестта, която се предиз­виква от аскаридите, се нарича аскаридоза. Тя се проявява най-често чрез редица стомашно-чревни разстройства (липса на апетит, прилошаване, повръщане, болки в стомаха, повишено слюнкоотделяне), множество болести на дихателните органи (от обикновена настинка до бронхопневмония), психични нарушения (от безпричинна раздразни­телност, световъртеж и главоболие, до нервни тикове и дори епилептични припадъци). Заразява­нето с яйцата на аскаридите става през устата. В стомашно-чревния тракт на човека от яйцето се образува ларва. Тя пробива лигавицата на червата и прониква в кръвта. По този начин тя преминава през сърцето и попада в белите дробове, където пробива кръвоносните съдове, излиза на повърхността на белодробната тъкан и започва да се развива.

Когато ларвите на аскаридите пътуват от белите дробове към носоглътката, те увреждат белодробната тъкан, като по този начин стават причина за продължителните хронични белодробни заболявания и бронхити. Аскаридите проникват в жлъчния мехур и черния дроб, където предизвикват тежки усложнения.

За Lekuva.net – вестник „Доктор”.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *