Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

От простатит до рак на простата: най-добрите възможности за профилактика и лечение са в Хил Клиник

В ежедневната суматоха мъжете често забравят да обърнат дължимото внимание на собственото си здраве и търсят помощ от лекарите едва след като се появят неприятни симптоми

простатит
В Хил Клиник предлагат най-модерно и ефективно лечение на заболяванията на простатата

Това важи особено за мъжете с различни заболявания на простатата. Простатит, везикулит, аденом и други нарушения в нормалното функциониране на простатната жлеза трябва да бъдат лекувани незабавно. Пренебрегването на такива заболявания веднага поставя мъжа в специална рискова група за придобиване на рак. Следователно, нарушения като затруднено и често уриниране, болки в слабините след полов акт и по време на уриниране, наличие на кръв в спермата или урината и сексуално разстройство е важно да се потърси незабавна на помощ от уролог.

След прецизен преглед, уролозите в Хил Клиник ще предложат на мъжете най-доброто лечение и редовна профилактика на заболяванията на простата.

В клиниката лечението и операциите на простатната жлеза се извършват с лазерна техника, която е без аналог – с единствения в България Зелен лазер (GreenLight), който безкръвно и безболезнено ще коригира и най-уголемената простата. Това гарантира по-кратък възстановителен период и дългоочаквано възстановяване.

Мъжете, които са лекувани от специалистите в Хил Клиник бързо се връщат към обичайния си начин на живот. Освен това, при проблеми с простатата, иновативната техника дава възможност да се оперират и хора с тежки и хронични заболявания, като сърдечно-съдови болести, високо кръвно налягане, диабет и анемия.

Затрудненото уриниране, болката по време на полов акт и дискомфорт в перинеума са само част от неприятните симптоми, заради които мъжете трябва да потърсят консултация с уролог. Дали става въпрос за простатит или нещо по-сериозно ще стане ясно след ехография и PSA – туморен маркер. Уролозите в Хил Клиник детайлно ще снемат анамнезата и ще направят анализ на състоянието със специалния Международният простатен симптоматичен индекс (МПСИ, IPSS). Образната диагностика ще определи обема на жлезата, а кръвният PSA тест ще даде още необходими подробности. Всички тези манипулации ще покажат наличието или отсъствието на каквато и да е неоплазма. Ако се подозира онкологично заболяване, пациентът ще трябва допълнително да се подложи на биопсия на простатата.

Не пренебрегвайте редовния преглед на простатата, защото мъжкото здраве и сексуалната активност пряко зависят от него

Простатната жлеза (простатата) е несдвоена екзокринна жлеза на мъжката репродуктивна система, чието анатомично разположение определя основните й функции. Тя има определена форма, увеличава се с възрастта и частично променя външния си вид.

Функциите на „второто сърце на мъжа“ са многостранни. Простата е отговорна не само за стабилното сексуално представяне и поддържане плодовитостта на сперматозоидите, но също така предотвратява връщането на семенната течност в пикочния мехур. От нея зависи и качеството на уриниране.

В много развити страни мъжете над 45 години редовно се подлагат на изследване на простатната жлеза за своевременно откриване и лечение на нейните заболявания.

В България патологиите на простатата се откриват когато болестите вече са започнали да причиняват неудобства на пациента. Най-често при мъже на възраст 40-60 години се открива простатит – възпаление на жлезата.

Какво представлява простатитът?

Простатната жлеза е изпълнена с много канали. Те лесно могат да се инфектират, възпалят или запушат от сгъстена секреция или малки камъчета. Простатит е възпаление на простатната жлеза.

Среща се във всички възрасти на полово активните мъже. За съжаление, през последните десетилетия и това заболяване се „подмлади“ – все по-често се открива и при съвсем млади момчета.

Затова не е изненада, че простатитът е най-честата урологична диагноза при мъже, по-млади от 50 години. Той е и третата най-честа диагноза при мъжете над 50 години. А ракът на простатата е на второ място сред най-често срещаните онкозаболявания при мъжете.

Баналните симптоми, освен простатит, може да алармират и за доброкачествено уголемяване или рак на простатата.

Специалистите-уролози в Хил Клиник диагностицират заболяванията на простатната жлеза в ранен стадий, благодарение както на своите способности, така и на добрата лабораторна и оперативна техника, с която разполага една от най-добрите клиники в България.

Дори мъжът да не изпитва абсолютно никакъв дискомфорт, все пак е необходимо редовно да посещава уролог. Ракът на простатата се развива в началните етапи напълно безболезнено и едва в края заболяването е придружено от маса неприятни и болезнени симптоми. Последните стадии на рака могат да бъдат излекувани само с помощта на хирургическа намеса. Затова редовната профилактика на заболяванията на простатата ще помогне на мъжа да запази собственото си здраве в продължение на дълги години.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *