Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

6 лесни начина за сваляне на температура без лекарства

С помощта на следните съвети може да свалите телесната температура без да прибягвате до лекарствени продукти

температура
При температура под 38,3 градуса по Целзий, може да използвате домашни методи за охлаждане на тялото

Наличието на повишена телесна температура обикновено е свързано с имунен отговор на организма. Тя подпомага имунната система в борбата с бактериални и вирусни инфекции, като прави тялото по-негостоприемна среда за възпроизвеждането на вируси и бактерии, които са чувствителни към температурата.

Ако температурата ви е под 38,3 градуса по Целзий, може да използвате домашни методи за охлаждане на тялото.

 

  1. Направете си хладък душ

При повишената телесна температура, хладката вода се усеща много  по-студена, отколкото е всъщност. Обливането с хладка вода е сигурен начин за понижаване на телесната температура, като в същото време не стресира организма прекалено, като чисто студената вода. Освен това, студената вода кара вътрешните органи да се затоплят допълнително и често има обретен ефект.

 

  1. Пийте чай

Направете си чай от бял равнец. Тази билка отваря порите и предизвиква изпотяване, което понижава температурата. Препоръчително е да се пие топъл чай, докато не усетите значително изпотяване. Друга билка, която може да използвате е бъз. Той помага и за отхрачване и премахване на слузта от дихателната система.

 

  1. Яжте пикантни храни

Поръсете лют червен пипер върху храната си, когато имате температура. Капсаицинът, който е един от основните компоненти на червения пипер, стимулира потенето и забързва кръвообращението, което ще помогне за сваляне на телесната температура.

 

  1. Намокрете чорапите си със студена вода

Накисването на чорапи в студена вода е популярно домашно средство за сваляне на температура. Първо затоплете кракта си в гореща вода, след което накиснете тънък чифт памучни чорапи в студена вода, изцедете ги и ги нахлузете непосредствено преди лягане. Върху мокрите чорапи поставете и чифт сухи вълнени. Този подход помага за облекачаване на температурата чрез изтегляне на кръв към краката, което забързва кръвообращението значително.

 

  1. Увийте се с мокър чаршаф

Това е стар народен метод. Препоръчително е да не сваляте температурата прекалено бързо, така че намокрете чаршафа с леко хладна, а не студена вода. Увийте се с мокрия чаршаф за около 15 минути.

 

  1. Пийте достатъчно течности

С покачването на температурата е лесно да се дехидратирате. За това е важно да пиете поне 8-12 чаши течност на ден. Дехидратацията не винаги е очевидна, така че наблюдавайте цвета на урината си. Ако е бледа, значи сте добре хидратирани. Препоръчително е да пиете чайове или портокалов сок, заради богатото съдържание на витамин C, от който организма има нужда в борбата с инфекцията.

Източници: https://www.besthealthmag.ca; https://pixabay.com/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *