Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ТОП 3 етерични масла за заличаване на белези (изпробвани рецепти)

Имате ли белези по тялото, от които мечтаете да се отървете? Прекалено видими ли са следите от акне, стрии, дълбоки рани, изгаряния или хирургични разрези?

белези
Етеричните масла ефективно се справят със заличаването на белези

Има няколко ефективни начина за отстраняване на тези дефекти, но днес ще научите за един не чак толкова разпространен, но много ефективен метод.

Става въпрос за етеричните масла. Това са естествени лекарства, които наистина помагат за възстановяването на кожата и правят белезите практически невидими. Тази информация ще бъде особено полезна за хората с кожа, склонна към образуване на белези, тоест когато и най-малката драскотина оставя следа.

Етерични масла срещу кожни дефекти и белези – ТОП 3 на най-полезните, плюс изпитани рецепти

Има етерични масла, които помагат да се отървете от стрии, белези и всякакви несъвършенства по кожата.

Процесът на зарастване на рани е сложен и се състои от няколко етапа – съсирване на кръвта, възпаление и образуване на нова тъкан. Ако раната не е дълбока, върху кожата може да не се образува белег, а ако е дълбока, белегът става видим и се усеща при докосване. Има 3 природни средства с уникални свойства и задействащи процеса на регенерация на кожата на клетъчно ниво.

Ако искате да се отървете от стрии, малки белези и следи от рани, използвайте редовно следните етерични масла:

– безсмъртниче;
– чаено дърво;
– тамян.

Маслото от хелихризум (безсмъртниче) помага в борбата с възпалението, предотвратява образуването на келоидни и хипертрофични белези. С него е по-добре да се лекуват скорошни рани. В допълнение, маслото има антимикробни и антиалергични свойства, а неговата ефективност при решаване на кожни проблеми е научно доказана.

Маслото от чаено дърво се използва от мнозина за борба с акнето, и с право. Това масло има антибактериални, антисептични, антивирусни свойства.

Маслото от тамян намалява възпалението и ускорява регенерацията на кожата. Полезните му свойства също са потвърдени от науката. Обработката на прясна рана с продукта може да намали вероятността от образуване на белези. Тамяновото масло видимо подмладява кожата.

Как правилно да лекуваме белези с етерични масла?

Етеричното масло трябва да се разрежда с базово масло – зехтин, кокос или ший (2/4 капки етерично и базово масло). Сместа трябва да се прилага върху проблемната зона няколко пъти на ден . Тази процедура свежда до минимум вероятността от образуването на нови белези. Остатъците от сместа не трябва да се отстраняват, оставете кожата да попие всичко. И не забравяйте, че премахването на свежи белези е много по-лесно от старите. Затова действайте своевременно.

Рецепти за намаляване и избелване на вече съществуващи белези

Намаляване на белезите. 20 грама синя глина + 5 капки етерично масло от розмарин. Добавете малко вода или хидролат към кашата, която сте забъркали от маслото и глината. Нанесете върху зоната на белега и оставете да действа 30 минути. Може да се покрие с найлоново фолио. След това изплакнете обилно с вода. Провеждайте курса поне 10 дни подред (може спокойно и до един месец). След тази маска нанесете овлажняващ крем или базово масло.

Избелване на белези. 10 мл. базово масло от шипка + 5 капки етерично масло от лимон + 5 капки масло от портокал. Втривайте ежедневно в засегнатата област.

Ускоряване на зарастването и срещу образуване на нови белези

Нужно е да имате масло от мандарина, тамян и безсмъртниче – по 6 капки от всяко. Добавя се и една капсула витамин Е. Накрая, с бавно вливане, прибавете маслената смес към 30 грама кокосово масло, за да се получи кремообразна смес. Нанасяйте редовно с масажни движения и ползвайте рецептата не по-малко от 3 месеца.

Рецептата за стрии (може да се ползва и по време на бременност)

Забъркайте в подходящ съд 12 капки масло от мандарина, 10 капки масло от тамян, 6 капки масло от здравец, 3 капки масло от нероли и 5 капки масло от безсмъртниче. Към тях прибавете 55 мл. масло от жожоба

Използвайте първия път ежедневно и след това три пъти седмично до постигане на желан резултат.

Имайте предвид, че белезите се формират до шест месеца или една година

Ароматерапевтите смятат за най-ефективно лечението на белези през това време. Докато лекуването е в ход, процесът е по-лесен за настройване и насочване в правилната посока. Да се отървете от стари белези е много по-трудно. Основната цел в борбата с неприятните и видими кожни образувания е омекотяване на кожата, подобряване на притока на кръв, ускоряване на регенерацията на клетките, но без хиперпролиферация (клетъчна пролиферация) и възстановяване на загубените функции в кожата. Резултатът от използването на етерични масла ще зависи от размера на белега, неговата „възраст“ и, разбира се, причината за появата му.

Предпазни мерки

Преди да използвате което и да е етерично масло, направете тест – третирайте малка част от кожата и ако няма отрицателна реакция, тогава маслото е точно за вас. Винаги трябва да разреждате етеричното масло с базово масло. Не лекувайте възпалените области от розацея или екзема с етерични масла. Използвайте само сертифицирани продукти, това е ключът към безопасността и ефективността на процедурата.

Трябва да се внимава, когато се използват етерични масла от бременни и кърмещи жени. В тези случаи е най-добре да се консултирате с лекар.

Не очаквайте незабавни резултати, когато използвате етерични масла. Естественото лечение отнема време и несъвършенствата на кожата може да не изчезнат напълно, а просто да станат по-малко забележими.

Източник: www.aromashka.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *