БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Застой в жлъчката води до болка в сърцето и ставите (РЕЦЕПТИ И СЪВЕТИ)

Защо в периода на стрес и вируси е необходима защитата на жлъчния мехур, или както много хора са свикнали да го наричат – жлъчката

жлъчката
При застой в жлъчката се появява болка в сърцето и ставите. За съжаление неприятната картина не свършва дотук. Как да помогнем на жлъчния мехур или да подобрим здравето си и работата на храносмилателната система, ако се е наложило да се премахне оперативно? Предлагаме ви съветите и рецептите на украинския билкар Владимир Гуртовой, доктор по традиционна и алтернативна медицина и лекар терапевт.

Жлъчният мехур е нещо като „главен секретар“ на коремните органи

Следователно, черният дроб, панкреасът и стомахът веднага започват да страдат. Това означава, че се нарушават процесите на храносмилане, усвояване на жизненоважни вещества и детоксикация на организма. Има нарушение в ендокринната система (важни хормони не се произвеждат в черния дроб), съществува риск от развитие на диабет (панкреасът не може да се справи със секрецията на инсулин). И това не е всичко.

Червата също навлизат в патологичната верига. Спазмите в тънките черва причиняват венозна и лимфна конгестия. Това засяга съдовия тонус (повишаване и намаляване на кръвното налягане, световъртеж, главоболие), причинява нарушение на сърдечния ритъм (тахикардия, брадикардия), а нарушенията в сигмоидното ободно черво (намира се в най-долната част на корема) често причиняват възпаление и разрушаване на ставите (тазобедрената става, коляното, глезена) . Разбира се, метаболизмът и функционирането на имунната система също са нарушени (в червата се намират 70% от имунните клетки).

Успокояващи и противовъзпалителни билкови еликсири за жлъчката

Какво е заключението? За да сте здрави, трябва да се грижите за жлъчния мехур.

Първо, в периода на повишен или дори хроничен стрес, използвайте успокояващи фито смески. По-специално, за тази цел се препоръчва следната колекция:

– вземете в равни пропорции дяволска уста, шишарки от хмел, корен от валериана и мента (жените могат да добавят и риган към този състав). 1 супена лъжица от билковата смес изсипете в 1 чаша вряла вода, оставете за 20-30 минути и пийте от получения чай 2-3 пъти на ден.

Много е добре да напълните калъфка за възглавница или специална торбичка от естествен плат със смес от тези растения. Сложете я близо до вас или на нощното шкафче, за да усещате аромата.

По този начин ще извършите профилактика при спазъм на жлъчния мехур (и други органи) и следователно ще допринесете за възстановяване на неговите функции.

Владимир Гуртовой

При камъни в жлъчния мехур и за стопиране на възпалителните процеси

Премахването на стагнацията, възпалителните процеси в жлъчния мехур и разтварянето и елиминирането на камъни се улеснява ако се използва следната рецепта:

– 3 с.л. семена от моркови се изсипват в 3 чаши вряща вода. Оставете за 6 часа (обвийте съда, така че да остане по-дълго високата температура);

– пие се топло (почти горещо) 3 пъти на ден преди хранене по 1 чаша. Курсът на лечение е 1 месец.

Ефектът ще се увеличи значително, ако едновременно провеждате терапия със сок:

Три пъти на ден преди хранене, приемайте по 1 с.л. прясно изцеден сок:

– през първия месец – от черна ряпа,
– втория – от моркови,
– третия – от цвекло.

Виното с лук е ефективно за нормализиране функционирането на жлъчния мехур</h4

Ще е нужно да си набавите 0,7 литра сухо или полусухо червено вино (от магазина или домашно), към което да добавите 100 грама мед и 300 грама лук на каша. Разбъркайте всичко добре, поставете в стъклен съд, оставете на тъмно място за 20 дни, разклащайки всеки ден.

Прецедете и започнете да взимате 3 с.л. по 3 пъти на ден, преди хранене.

Това естествено лекарство също има свойствата да разтваря образувания в жлъчния мехур (камъни и песъчинки), облекчавайки възпалението.

Източник: ayzdorov.ru

ХОЛИМИН – при камъни в бъбреците и жлъчката, за подкрепа на черния дроб

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *