Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечение на атеросклероза с билки: рецепти от народния лечител Анатолий Маловичко

Атеросклероза е коварна болест, която се прокрадва незабелязано и може да увреди всеки от жизненоважните органи. Народната медицина предлага множество варианти за лечение на атеросклероза с билки

лечение на атеросклероза с билки
Как да се предпазите и да се справите със заболяването атеросклероза, като използвате билкови рецепти, или още по-добре – да го предотвратите, ще разберете от тази статия.

Анатолий Маловичко е потомствен билкар, автор на няколко книги и натуропат, който предпочита да използва натурални средства за превенция и лечение на различни заболявания.

Атеросклероза е хронично заболяване на артериите, проявяващо се в удебеляването и втвърдяването на стените им под формата на плаки. Развива се в резултат на отлагането на мастноподобни вещества (липоиди), главно холестерол, във вътрешната обвивка на артериите. Поради това артериите губят необходимата еластичност, стените им се удебеляват, резултатът от което е лош приток на кръв в съдовете. Заради нея се влошава работата на сърцето, намалява се доставката на кръв в тъканите. Най-често от атеросклероза са засегнати съдовете на сърцето, мозъка и крайниците.

 

Традиционни методи и рецепти за лечение на атеросклероза с билки

 

1. 300 грама сух корен от девесил се настояват в 0,5 литра медицински спирт в продължение на 10 дни, след което течността се прецежда. Взима се по една супена лъжица 3 пъти на ден, 30 минути преди хранене.

2. Разбъркайте 10 счукани орехови ядки, 2 пресовани скилидки чесън, 1 супена лъжица растително масло (нерафинирано). Прибавете тази смес в крема сирене, което да използвате за закуска, намазано върху препечена филийка качествен хляб (не заводски).

3. Пригответе смес от равни части пресен сок от лук и мед. Приемайте по 1 чаена лъжичка 3-4 пъти дневно преди хранене.

4. При атеросклероза – като диуретик, при диабет и за подобряване на храносмилането: 2-3 нарязани лука се заливат с 300 мл хладка преварена вода, престояват 7-8 часа, прецеждат се и се пие получената запарка по 100 мл 3 пъти на ден, 20 минути преди хранене.

5. За тази рецепта ще са ви нужни лук – 50 грама, рендосан, бял имел и глог – по 25 грама. 1-2 чаени лъжички от колекцията се заливат с 1 чаша вряща вода и се оставят за една нощ. Прецежда се и се пие по 1 чаша 3 пъти на ден 30 минути преди хранене.

6. Бял имел и живовляк – по 30 грама; хвощ, рута и планински очиболец (корен) – по 10 г. Залейте с 200 мл студена преварена вода 1 супена лъжица от сместа и дръжте на студено 3 часа. След това загрейте за 5 минути на слаб огън и отново оставете да се влива за 15 минути. Приемайте на порции през целия ден.

7. Горски ягоди – 5 грама, полски хвощ – 10 грама, жълт кантарион – 10 грама, подбел (листа) – 10 грама, мащерка – 20 грама, копър (семена) – 20 грама, бял смил – 30 грама, дяволска уста – 30 грама.

5-6 грама от сместа се заливат с 0,5 литра вряща вода, оставят се 30 минути и се прецежда. така получената отвара се приема по 150 мл 3 пъти на ден, 15 минути преди хранене.

лечение на атеросклероза с билки

 

Може да използвате и билкови рецепти за предотвратяване на атеросклероза според възможностите и предпочитанията си

 

Дали ще изберете една или ще комбинирате няколко- зависи от вас.

8. Листа от риган, градински чай и бреза, по 100 грама. Изсипете билковата смес в 3 литра вряща вода, оставете за 2 часа и прецедете. Прибавете отварата във вана с температура на водата 35–36 ° С. Правете си такава билкова вана за 10-15 минути 2 пъти седмично. Курс на лечение – 10-12 вани. След края на курса се прави пауза от 3-4 месеца.

9. 10 грама цвят от планинска арника се настояват за 21 дни в 100 мл 70-градусов медицински спирт. Прецежда се и се взимат веднъж дневно, един час след закуска по 30-40 капки с вода или мляко.

И още: една супена лъжица цвят от арника се поставя в емайлирана купа и се залива с 200 мл. гореща вряща вода, държи се на водна баня в продължение на 30 минути, охлажда се при стайна температура и се прецежда.

Приемайте по 1 супена лъжица 3 пъти на ден с вода или мляко.

Книгата на лечителя Анатолий Маловичко, която е източник на рецептите в статията.

10. При нормално артериално налягане и шум в ушите: 10 грама ливадна детелина и 200 мл вряща вода се затоплят на водна баня в продължение на 10 минути, охлаждат се при стайна температура в продължение на 45 минути. Прецежда се и се прибавя студена преварена вода, така че получената отвара да стане отново 200 мл.

Взима се по 1 супена лъжица 4-5 пъти на ден в продължение на 21 дни. След това се почива 7-10 дни и се повтаря този курс на лечение още три пъти през годината.

 

За всички билкови рецепти е валидно правилото, че трябва да се прилагат редовно в рамките на поне 3 месеца

 

11. Цвят на планинска арника – 10 грама, билка бял равнец – 20 грама, билка жълт кантарион – 25 грама.

Чаша инфузия, приготвена по стандартния метод (чаена лъжичка билкова смес се запарва в чаена чаша вряща вода за 3-5 минути), се изпива през деня на порции, като приема се осъществява преди хранене.

12. Когато атеросклерозата се комбинира със заболявания на черния дроб, жлъчните пътища и бъбреците, е необходимо да се използва следната отвара: 10–15 грама цвят на безсмъртниче се заливат с 400 мл вряща вода и се загряват във вряща водна баня за 25 минути. Охладете при стайна температура за 45 минути и прецедете.

Също така е полезно да се знае, че слънчогледовите и други растителни масла забавят развитието на атеросклероза поради съдържанието на ненаситени мастни киселини в тях.

Източник: От книгата на Анатолий Маловичко „Съдове, капиляри, сърце. Методи за прочистване и оздравяване“

ХОЛЕСТ ОК
Стоп на лошия холестерол!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *