Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

До какво води депресията при младите хора

Младите хора, които са депресирани може да имат трудности при идентифицирането на своите чувства. Симптомите на депресия при младите хора най-често са временни и краткотрайни.

Депресията при младите хора най-често е придружена от симптоми като:

  • загуба на интерес и мотивация,  да правят нещо от които да се чувстват приятно
  • не искат да контактуват с други хора
  • трудно се концентрират в училище
  • чувстват се уморени
  • наблюдават се промени в съня / или трудно заспиват или спят повече от обичайното/
  • появяват се промени в апетита и теглото
  • имат черни и песимистични мисли за бъдещето
  • често мислят за самоубийство или се самонараняват

Тези симптоми може да предизвика стрес или трудности при справянето с подготовка на домашните или да повлияят на отношенията им с приятелите и семейството. След осем годишна възраст симптомите на депресия са същите като тези на възрастните. Депресивните симптоми при подрастващите може да се проявят и като част от други психични разстройства или като част от физическо заболяване. При депресираните деца и юноши, които имат и други психични проблеми депресията може да остане скрита. Депресивното разстройство се проявява в 2 до 4 от децата въпреки, че е рядко се появява по рано от осем годишна възраст.

В последните години броят на децата и юношите с диагноза депресивно заболяване се увеличава. Съществуват доказателства, че ситуации като загуба на родител или малтретиране на дете повишават риска от появата на депресия. Затрудненията в семейството също са предпоставка за развитие на депресия в подрастващите. От пубертета нататък, депресията по-често се проявява при момичетата, което може да се дължи на различни фактори като биологични, психологични или социални фактори. Изследванията показват, че при децата и юношите депресията продължава по-малко от девет месеца. След една година, от 70 до 80 на сто от децата са се възстановили, но 1 от 10 остават постоянно в депресия. Около една трета от децата и юношите при които се е наблюдавало депресивно разстройство ще имат повтарящи се такива разстройства и в зряла възраст. Изключително важно е децата и юношите с депресивно разстройство да се лекуват правилно и навреме, тъй като ненавременото лечение може да доведе до неприятни последици като самоубийство.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “До какво води депресията при младите хора

  1. Pingback: Депресията при тийнейджърите може да бъде много опасна | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *