Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Нови проучвания: Всекидневното пиене на кафе намалява риска от рак на простата

Последните изследвания в областта стигат до извода, че кафето има силни противоракови свойства

кафе
Хората, които пият кафе редовно имат 7% по-нисък риск от рак на простата

Оказва се, че пиенето на кафе не само дава енергия и действа тонизиращо, но има и други здравословни качества. Публикация от тази седмица в “British Medical Journal”, предполага, че пиенето на няколко чаши дневно намалява риска от развиване на рак на простата.

От другата страна на света, експерти от катедрата по урология в болница „Shengjing Hospital ot China Medical University”, стигат до извода, че кафето притежава силни антиканцерогенни свойства. Резултатите показват още, че напитката потиска отделянето на ензим, който е отговорен за образуването на тумори. След 16 различни проучвания екипът открива, че хората, които пият кафе редовно имат 7% по-нисък риск от локализиран рак на простата и около 15% по-нисък риск от развиване на рак в напреднал стадии, който да се разнася по други тъкани.

Авторите на изследването подчертават, че все пак са нужни повече проучвания за категоричното доказване на антираковите свойства на напитката. Въпреки това те предполагат, че 2 съединения в кафето (кафестол и кахвеол) имат антиканцерогенни качества. Освен това в кафето се съдържа и хлорогенова киселина, която е мощен антиоксидант.

Специалистите са на мнение, че препоръчителната дневна доза кофеин е не повече от 400 mg или 4 чаши кафе.

 

Тук ще ви разкрием и още няколко храни, за които се смята, че имат антиканцерогенни свойства:
  1. Броколи

На всички ни е известно, че зеленчуците са полезни. От “American Cancer Society (ACS)”, препоръчват яденето на тъмнозелени, червени и оранжеви зеленчуци, както и богати на фибри бобови растения. Смята се, че сред тъмнозелените зеленчуци броколите са от най-полезните, благодарение на наличието на сулфорафан. Специалистите смятат, че този компонент предпазва от рак на гърдата.

 

  1. Цитрусови плодове

Някои изследвания сочат, че консумацията на цитрусови плодове е свързана с по-малък риск от развитие на рак на стомаха и дихателните пътища.

 

  1. Пълнозърнести храни

Доклад на „American Institute for Cancer Research” от 2017 г., препоръчва консумацията на поне 90 грама пълнозърнести храни дневно. Това се равнява на една купа овесени ядки или един сандвич с пълнозърнест хляб. Смята се, че пълнозърнестите храни карат тялото да изхвърля вредните химикали по-бързо от организма, преди да могат да се абсорбират и да причинят щети. Според “Cancer Research UK”, редовното хранене с пълнозърнести храни може да намали риска от рак на червата със 17%.

 

  1. Чесън

Чесънът съдържа алицин, съединение, за което е доказано, че убива раковите клетки в лабораторни условия. Многобройни проучвания предполагат, че яденето на повече чесън (около една скилидка дневно) понижава риска от рак на стомаха, дебелото черво и простатата.

Източник: https://bestlifeonline.com/

Витамин B17 (Амигдалин) се препоръчва като помощно лечебно средство при ракови заболявания

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *