Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хламидии причиняват болестта на Рейтер?

Инфекциозният артрит често вкарва в заблуда дори опитни лекари. Симптомите на тази болест напомнят ту дизентерия, ту пристъп на цистит, ту конюнктивит.

За първи път тази загадъчна болест е описана през 1916 г. от д-р Ханс Рейтер. Повод за това станал негов болен с възпалени стави и… с дизентерия. Артритът се съпровожда още със зачервяване на очите, както и с учестено и болезнено уриниране. Това съчетание на трите прояви било наречено болестта на Рейтер.

Впоследствие било установено, че заболяването може да бъде свързано не само с дизентерията. Къде по-често лекарите се сблъсквали и с една друга, съвършено различна негова форма – венерическата. Вътреклетъчните паразити Хламидия трахоматис били източник на болестта. Най-често тази инфекция прониква в организма при полов контакт, но човек може да се зарази и ако ползва чужда кърпа или гъба за баня. Поначало инфекцията не се проявява по никакъв начин, докато в един момент, след време жертвата не се простуди или преживее силен стрес.

Има още едно обстоятелство, повишаващо нашата уязвимост – това е наличието на специфичен антиген в кръвта, който, както резус-фактора, се предава по наследство.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Хламидии причиняват болестта на Рейтер?

  1. Pingback: Много е важно двамата партньори да се лекуват едновременно при хламидиоза! | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *