ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Избягвайте тези 4 храни, за да предпазите кожата си от бръчки и акне

Храната, която консумирате има пряко въздействие върху състоянието на кожата

кожа, бръчки
Храните, които са пълни с колаген и антиоксиданти, могат да запазят кожата гладка и блестяща

Може да купувате най-скъпите продукти за кожата, но нищо не е по-важно от храната, която консумирате. Скъпата козметика помага на кожата ви само повърхностно и краткотрайно, но храните, които са пълни с колаген и антиоксиданти, могат да я запазят гладка и блестяща през годините.

Последните изследвания в областта разкриват, че има някои храни, които спомагат за появата на бръчки, старчески петна и акне. Може да ви звучи странно, но здравето на вътрешните органи, било то черния дроб или храносмилателната система, играе голяма роля за това как изглежда кожата ви.

Наблягането на плодове и зеленчуци, съдържащи витамини, съдейства за производството на колаген. От друга страна, рафинираната захар разгражда колагена, което забързва стареенето и съдейства за влошаване на вида на кожата.

 

Избягавайте прекомерната консумация на следните видове храни и напитки:

 

  1. Рафинирани въглехидрати

Всички знаете, че бързата храна не е полезна. Тя съдържа големи количества захар и рафинирани въглехидрати, което се отразява на полезните бактерии в храносмилателната система. Така нареченият „fast food” и полуфабрикатите образуват идеална среда за размножаване на вредни бактерии  в стомаха и червата. Състоянието на храносмилателната система има директно ортажение върху кожата. Ако прекалявате с рафинираните въглехидрати, заменете ги с пробиотични храни, за да запазите добрата чревна микрофлора.

 

  1. Млечни продукти

Млечните продукти често увеличават възпалителните процеси в организма и могат да влошат съществуващи кожни заболявания, като акне, обриви и дори екзема. Днешно време те са пълни с добавени растежни хормони и антибиотици. Поради този факт, те често нарушават нормалния хормонален баланс в тяло. В някои случаи, свръхпроизводството на естроген може да причини хормонално кистозно акне.

Препоръчително е да замените млечните продукти с алтернативи като неподсладено бадемово или кокосово мляко. Те не съдържат лактоза и по никакъв начин няма да навредят на кожата ви.

 

  1. Пшеница

Пшеницата, която ядете днес е пълна с химикали, които причиняват множество задравословни проблеми. Изследвания показват, че генно модифицираната пшеница е пренаситена с глутен и фитинова киселина, която е трудно за храносмилане и е вредна за червата. Както ви казахме по-горе, здравето на стомаха и червата е ключово за вида на кожата.

Може да замените пшеничните продукти с такива, които съдържат амарант, елда, кафяв ориз и киноа. Те са богати на витамини и минерали, които са полезни за кожата. Освен това, те имат нисък гликемичен индекс и не влияят на нивата на кръвната захар.

 

  1. Алкохол

Много хора твърдят, че пиенето на чаша вино всеки ден е релаксиращо и дори полезно. Въпреки, че червеното вино съдържа много антиоксиданти, то не помага на кожата по никакъв начин. Всъщност то често причинява появата на акне и бръчки. Алкохолът съдържа много захар, която изчерпва колагена. Освен това алкохолните напитки дехидратират организма, което кара кожата да се набръчква по-лесно и причинява тъмни кръгове около очите.

Източници: https://www.msn.com; https://www.healthshots.com; https://www.countrysidecosmetics.com/

колаген бюти

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *