ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Тромбофлебит: 7 рецепти от народната медицина

Навременното лечение на разширени вени на долните крайници е най-добрата профилактика на тромбофлебит

тромбофлебит
Билките са идеално средство за поддържащо лечение и профилактика

Тромбофлебитът е възпаление на венозната стена с развитие на вътресъдова тромбоза. С други думи, върху възпалената вена се образува кръвен съсирек (тромб). Комплекс от причини са необходими за развитието на болестта: забавя се притока на кръв през вените, намаляване на реактивността на тялото, инфекция, повишаване на съсирването на кръвта и нарушаване целостта на съдовите стени.

Има тромбофлебит на дълбоките вени на долните крайници и на повърхностните вени, в зависимост от локализацията на възпалителния процес или тромбозата. Тромбофлебитите са различни и заради естеството на процеса – остър и хроничен (или повтарящ се).

 

Основните симптоми на дълбокия венозен тромбофлебит са оток на крайниците, умерена болка и висока температура

 

При тромбофлебит на повърхностни вени се наблюдава втвърдяване на вената, зачервяване и болка, понякога телесната температура се повишава. Първите симптоми на заболяването са сериозна причина за незабавна медицинска помощ. В повечето случаи лечението на тромбофлебит (тромбоза) на вените се извършва консервативно и завършва с добри резултати. Въпреки това тромбофлебитът е опасно заболяване и без подходящо лечение води до усложнения, най-страшното от които е белодробната емболия.

Много хора все още разчитат на ефективността на алтернативните методи за превенция и лечение на тромбофлебит. Най-често срещаните сред тях са хирудотерапия (или терапия с пиявици), билколечение, различни мехлеми и компреси.

тромбофлебит

7 рецепти от традиционната медицина при разширени вени

1. Попарете във вряла вода пъпките на обикновен люляк , разпределете ги равномерно върху плътна памучна кърпа и прилагайте компреса върху засегнатото място от сутрин до вечер. Използват се свежи пъпки от люляк, а не сушени. Процедурата се прави всяка пролет, докато цъфти люляка.

2. Намажете едната страна на лист от бяло зеле със слънчогледово олио и нанесете намаслената страна върху областта на тялото, в която се усеща болка и напрежение. Такъв компрес се прави в продължение на 12 часа. Омаслените листа от зеле се сменят на 3-4 часа. Курсът на лечение е 1 месец.

3. За профилактика на тромбофлебит, в продължение на година приемайте нарязано индийско орехче 3 пъти на ден – 30 грама орехче се накисва в 30 мл. вряла вода, прецежда се и се пие охладено 30 минути преди хранене.

 

Магарешкият бодил се използва и като средство за профилактика и лечение на разширени вени и тромбофлебит

 

4. 1–3 супени лъжици цвят от магарешки бодил се варят в 200 мл вода в продължение на 2–3 минути. С тази лечебна отвара правете затоплящи компреси на местата на които има разширени вени, за да се предотврати образуването на тромб.

5. 5 кг. прясна коприва се държи в 5 литра вряща вода в продължение на 5 часа. По възможност увийте съда, в който се запарва копривата в дебело одеяло. Ако няма свежа коприва се използва суха – 2-3 кг суха коприва се залива с10 литра вряла вода и престоява така 1 час. Запарката се излива във вана с температура 36°C. Ако е необходимо се затопля допълнително. Продължителността на банята е 30 минути. Правете такива вани до пълно възстановяване.

Анатолий Маловичко и неговата книга „Съдове, капиляри, сърце“

6. Ако усещате болка от разширените вени, полезно е да правите вани от равно количество корени на върба и дъб (50 грама на 10 литра вода). Температурата на водата е 37–38°C. След процедурата се слага превръзка или подходящи чорапи на краката. Прави се почивка, като е добре да се повдигнат краката върху възглавница или две, за да ви е по-удобно.

7. Когато човек започне да се възстановява след прекаран тромбофлебит, ежедневно се правят бани за крака от корени на бяла върба (100 грама изсушени корени на 10 литра вода), за да се укрепят вените. Температурата на банята е 37–38°C.

Не забравяйте да се консултирате с лекар, преди да започнете да правите някоя от процедурите, описани по-горе, или да използвате билки за лечение на разширени вени и профилактика на тромбофлебит.

От книгата „Съдове, капиляри, сърце. Методи за прочистване и лечение“ на руския лечител Анатолий Маловичко.

Източник: ayzdorov.ru

 

венотон
ВЕНОТОН – при разширени вени и хемороиди

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *