Пробиотиците в комбинация с цинк имат положителен ефект върху имунитета

Имунната система предпазва тялото от вируси, микроби и други патогени. Здравословното състояние зависи от това колко силна е имунната защита

цинк
Цинк, в комбинация с пробиотик – сила за имунната система

Има ефективен начин за укрепване на имунната система : да се гарантира приемът на пробиотици и минерала цинк.

Когато говорим за имунна подкрепа, първото хранително вещество, което ни идва на ум, вероятно е витамин С. Но минералът цинк
(Zn) е от съществено значение за силна имунна защита, здравословно храносмилане и др.

Затова вече има хранителна добавка, която обединява силата на витамин С и цинк – при състояния на хронична умора и раздразнителност, както и при лесна податливост на респираторни инфекции, простудни и вирусни заболявания. ПОРЪЧАЙТЕ С ОТСТЪПКА ТУК!

За да си гарантирате сила на имунната защита на организма трябва да приемате цинк и пробиотици

В комбинация с пробиотиците, цинкът ефективно подпомага усвояването на хранителни вещества и осигурява защитата на организма от патогените.

Кои продукти съдържат цинк?

Цинк се съдържа в червеното месо (говеждо месо), карантията (черен дроб), дивеча, млечните продукти, яйцата, киноа, леща, тиквените семки, кашуто и бадемите.

Намален цинк в организма се наблюдава, когато се консумира недостатъчно количество храни с висока концентрация на този минерал или ако има проблеми с усвояването му.

Как цинкът и пробиотиците повишават имунния отговор?

Пробиотиците са микроорганизми, които помагат за усвояването на хранителни вещества и поддържат функцията на червата. Цинкът и пробиотиците в комбинация дават висок положителен ефект.

Комбинацията „Zn + пробиотици“ осигурява:

• Подкрепа на имунитета и активиране на имунната защита.

• Подпомага чревната микрофлора, цялостното здраве и пази чревната лигавица от рани и язви.

• Подкрепа за нормалния имунен отговор на дихателната система.

• Оптимизиране на храносмилането, включително премахване на запек и образуване на газове.

Ако храни, богати на цинк, не са в менюто, добавките са добра стратегия за справяне с дефицита и поддържане на оптимална концентрация на Zn в организма.

Цинковите добавки, под формата на капсула, се приемат веднъж дневно, както по време на хранене, така и след определен период от време. Приемът на Zn в комбинация с пробиотици на гладно се счита за най-добрата стратегия, както и ако се приемат половин час преди хранене.

Други ценни свойства на минерала Zn

Цинкът има положителен ефект върху други системи в тялото и играе роля за синтеза на колаген – протеин, който образува съединителната тъкан и хрущяла.

Цинкът изпълнява следните ключови функции:

• Оптимизира чернодробната функция и помага за освобождаването на витамин А в кръвта.

• Подпомага синтеза на ДНК и клетъчното делене.

• Подобрява функционирането на макрофагите, хода на възпалителните реакции и развитието на имунни клетки (активност на клетките-убийци).

• Подпомага растежа и възстановяването на съединителната тъкан (напр. кожата).

• Антиоксидантно действие и борба срещу оксидативния стрес.

• Подпомага плодовитостта, здравословния растеж и развитието на плода по време на бременност и нормалното развитие на бебетата.

Цинкът функционира в организма в комбинация и с други минерали, затова има смисъл да минете на диета с по-висока хранителна стойност.

Източник: kp.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *