Дийпак Чопра: съвети за възстановяване на зрението

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Мнозина вярват, че е невъзможно да се възстанови загубеното зрение, и че единственият изход е закупуването на очила или операция

Гимнастиката помага за възстановяване на зрението и почивка на очите

Очите се нуждаят от систематични тренировки и повече почивка. Следователно, умората и някои очни заболявания могат да бъдат избегнати чрез извършване на възстановителни упражнения за очите.

Значението на зрението трудно може да бъде надценено. Това е едно от петте сетива, дадени ни от природата и е безценно. Упражненията за очи могат да помогнат за възстановяване на доброто зрение. Чрез тях е възможно да се избегнат много дългосрочни проблеми.

Д-р Дийпак Чопра

Д-р Дийпак Чопра е разработил специален комплекс от упражнения за очите. Тази гимнастика се основава на редуването на фиксиране на погледа върху предмети, разположени близо и далеч, и включва такова действие като въртене на очите.

Гимнастика за подобряване на зрението

По-голямата част от патологиите на зрението са свързани с вредни навици, които повечето от нас придобиват с времето. Това може да включва игнориране на основните хигиенни правила, както и продължително фокусиране върху предмети, разположени в близост (компютърен екран, книга).

Превърне ли се лошия навик в рутина, това може да доведе до загуба на гъвкавост в мускулите на очите. В бъдеще близките и далечните обекти ще стават все по-размити. Развиващите се зрителни патологии са причина да посетим офталмолог. Заради тях някои хора носят очила, контактни лещи, правят операции за корекция на зрението или пък се подлагат на блефаропластика.

Ако искате да избегнете подобна съдба, опитайте се да не се фокусирате дълго върху определен обект, а да правите паузи през които да почивате. Тук ще ви бъде полезен метод, който включва гимнастика за очите.

Гимнастиката за подобряване на зрението има история от няколко хиляди години

Създадена е от индийските йоги. Усъвършенствайки методите за укрепване на здраво тяло, йогите не пропускат и очите.

Те се нуждаят от систематични грижи и най-вече – от почивка. Това важи особено за хора, които прекарват много време пред компютърния монитор, работейки с текст и цифри. Индиец по произход, д-р Дийпак Чопра, е световно известен лекар и писател, автор на книги за духовността и алтернативната медицина. Той разработи своя собствена техника за укрепване и подобряване на зрението.

Упражнения за очи от д-р Чопра

• Гледайте със затворени очи слънцето за 15-20 секунди;
• Бавно завъртете главата, докато сте със затворени очи, в посока от слънцето и обратно;
• Следващото упражнение ще помогне на вътрешната мускулатура на окото, която е отговорна за фокусирането: погледнете към предмет, който е най-близо до вас и веднага към друг, който е възможно най-далече. За да стане ясно: първо гледате пръстите на протегнатата напред ръка и след това избран обект на хоризонта. Направете това действие 15 пъти, като същевременно се опитвате да не се напрягате;
• Мигайте бързо в продължение на половин минута;

Починете за половин минута и продължете със следващите упражнения.

• Погледнете нагоре и вляво и фиксирайте този вектор на погледа за 15 секунди;
• После надолу и наляво и фиксирайте този вектор на погледа за 15 секунди;
• Вдигнете поглед нагоре и надясно и фиксирайте този поглед вектор за 15 секунди;
• Погледнете нагоре и вляво и фиксирайте този поглед вектор за 15 секунди;
• Спуснете поглед надолу и надясно и фиксирайте този вектор на погледа за 15 секунди;
• Гледайте върха на собствения си нос и фиксирайте този вектор на погледа за 15 секунди;
• Гледайте пода за 15 секунди;
• Опитайте се да гледате нагоре и навътре, така че да успеете да видите областта на веждите. Фиксирайте този вектор на погледа за 15 секунди.

Предложените упражнения за подобряване на зрението са лесни за изпълнение

Може да се практикуват почти навсякъде. Отделете няколко минути през деня и позволете на очите да си починат от стреса и да преминат към друга дейност. Грижете се за тях, за да може дълго време да се радвате на света около вас – с всичките му предимства и недостатъци, съветва д-р Дийпак Чопра.

Упражненията за очи са взети от аудиокасетата на д-р Чопра Magical Mind.

Източник: hind-toufga.blogspot.com

Тренажорните очила помагат при проблеми със зрението

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Дийпак Чопра: съвети за възстановяване на зрението

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *