ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

6 натурални начина за повишаване на тестостерона и либидото

С тези лесни промени в диетата и начина на живот може да повишите нивата на тестостерон по естествен начин

нисък тестостерон
С помощта на посочените по-долу съвети ще увеличите нивата на тестостерон по естествен път

Данните сочат, че близо 40% от мъжете над четиридестет и пет годишна възраст страдат от ниски нива на тестостерон. Най-често срещаните оплаквания свързани с това състояние включват лошо настроение, липса на енергия и полово влечение, еректилна дисфункция и безплодие.

Въпреки че е важно да се консултирате с лекар, за да определите, дали имате нужда от по-сериозна терапия, има и много доказани начини за повишаване на тестостерона по естествен път.

Покачването на нивата на този хормон се отразява положително на настроението, енергията, либидото, благоприятства още за запзването и натрупването на мускулна маса и поддържането на костната плътност.

 

Ето 6 начина за повишаване на тестостерона напълно естествено:
  1. Бъдете физически активни

Упражненията са изключително полезни за хора страдащи от ниски нива на тестостерон, казва Мери Сампласки, д-р, уролог от “Keck Medicine of USC”. Тя е на мнение, че 3 часа кардио или аеробни упражнения седмично могат да повлияят значително на състоянието.

Проучване от 2012г. показва, че мъжете, които са били физически активни, са имали по-високи нива на тестостерон от мъжете, които са водели заеднал начин на живот. Специалистите все пак са на мнение, че не трябва да се прекалява с физическите натоварвания, защото прекомерните натоварвания имат обратен ефект.

д-р Мери Сампласки
д-р Мери Сампласки, уролог към Keck Medicine of USC

 

  1. Осигурете си достатъчно витамин D

Д-р Сампласки казва, че когато нивата на витамин D са ниски, често се наблюдава недостиг на мъжкият полов хормон. Докторката споделя, че витамин D действа като градивен елемент на тестостерона, но въпреки това връзката между тях не е напълно изяснена от съвременната медицина.

Витамин D се набавя най-вече чрез излагането на тялото на слънчева светлина, но може да се набавя и от някои храни. Такива са например: масло, черен дроб, мазна риба, млечни продукти, яйца и др.

 

  1. Набявайте си достатъчно количество полезни мазнини

Много хора се опитват да премахнат мазнините напълно от диетата си, защото мислят, че това е здравослоно. Липсата на мазнини в диетата е пагубна за нивата на тестостерон в организма, тъй като мазнините са нужни за естественото прозиводсто на този хормон.

Д-р Сампласки съветва все пак да се набляга на по-здравословните мазнини, например:

  • Семена като ленено семе и чия
  • Ядки
  • Риби като риба тон, сьомга и сардина

 

  1. Ограничете консумацията на алкохол

Прекомерното пиене на алкохол може да окаже значително влияние на нивата на тестостерон в тялото. Изследвания сочат, че нивата на мъжкя полов хормон спадат само 30 минути след консумацията на алкохол.

Хората, които пият често са най-изложени на риск от понижаване на либидото. Това е така, защото други хормони като лутеинизиращият хормон, които сигнализират за освобождаването на тестостерон, са засенгати от обилното количество концентрат.

Д-р Сампласки съветва пиенето да се ограничи до 3 напитки седмично, за да има ефект върху либидото.

 

  1. Наспивайте се добре

Липсата на сън или спането по по-малко от 5 часа, намалява концентрацията на важния хормон. Проучване проведено през 2015 година стига до извода, че мъжете, които спят 5 часа на денонощие, имат 10-15% по-ниски нива на тестостерон в сравнение с тези, които спят в продължение на 8 или повече часа.

Важно е не само количеството, но и последователността на графика. Сампласки твърди, че непостоянните графици, като тези на нощните работни смени, могат да повлияят негативно на производството на тестостерон.

 

  1. Ограничете стреса

Хроничното подлагане на стрес води до завишаване на хормона кортизол, обикновено наричан хормон на стреса. Кортизолът и тестостеронът са тясно свързани, когато кортизолът се покачва, мъжкият полов хормон намалява.

Проучванет от 2005г показва, че високите нива на кортизол и ниският тестостерон увеличават риска от сърдечни заболявания значително.

 

Заключение:

Горепосочените промени в начина на живот ще ви помогнат да увеличите нивата на мъжкия полов хормон и да подобрите цялостното си здраве. Ако тези естествени методи не дават резултат, е най-добре да се консултирате с лекар, който да ви назначи заместителна терапия с тестостерон.

Източници: https://healthcare.utah.edu; https://www.mayoclinic.org; https://www.midwesthormonecenters.com; https://www.msn.com/

Камагра
Камагра – при еректилна дисфункция, ниско либидо и сексуални проблеми

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *