Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

4 опасни лекарства, които вашият лекар може да ви предпише

Лекарствата са се превърнали в неразделна част от живота. Те ни помагат в борбата с болестите. Но, повечето от тях имат сериозни недостатъци и странични ефекти

лекарства
Има лекарства, които макар че са предписани от лекар, могат да навредят, ако не се приемат правилно

Без правилна и умерена употреба и ясни насоки от специалисти (фармацевти и лекари), лекарството се превръща в смъртоносна отрова. Ето 4 опасни лекарства.

Лекуват ли лекарствата или осакатяват? Или лекуват едно, но осакатяват друго? Това е въпросът, който си задаваме, когато става въпрос за дългосрочен прием на определени хапчета. Злоупотребата с лекарства се превърна в широко разпространено явление и нов реален проблем по целия свят. Въпреки строгите забрани и предупреждения на специалистите, хората продължават да използват лекарства, за да коригират моментното си здравословно състояние или за да се лекуват за по-дълъг период от време. Някои от лекарствата наистина са необратимо вредни за човешкото здраве.

Опасни лекарства

Следните лекарства се считат за едни от най-опасните вещества в света от тези, към които пациентите често се пристрастяват, забравяйки за страничните им ефекти. Затова трябва да сте наясно с тях и опасностите, с които употребата им е изпълнена.

Преднизолон или кортизон

Този тип лекарства принадлежат към групата на глюкокортикостероидите и по същество са стероидни хормони, които се произвеждат в човешкото тяло от надбъбречната жлеза. Пациентът трябва да ги приема стриктно, както е предписано от лекаря, и то само за кратко. Ако лекарството се използва по-дълго от периода, посочен от лекаря, възниква дисбаланс на хормоналната система, който може да унищожи тялото и дори да убие човек.

По-продължителната употреба на преднизолон или кортизон може да доведе до следното:

– Загуба на задържане на калий и натрий в организма, което води до силно подуване;
– Повишено съсирване на кръвта и кръвни съсиреци;
– Повишено кръвно налягане;
– Латентна катаракта или глаукома;
– Мускулна слабост;
– Намален имунитет и инхибиране на процесите на зарастване на рани;
– Остеопороза и некроза на костите;
– Психични проблеми;
– Задържане на течности в тялото;
– Хипергликемия;
– Началото на гастрит или пептична язва;
– Синдром на Иценко-Кушинг, тежко изчерпване на надбъбречната жлеза;
– Вътрешно кървене.

Кумадин или Варфарин

Лекарствата са известни като разредители на кръвта – намаляват кръвните съсиреци. Групата такива лекарства се наричат ​​антикоагуланти и често се предписват на пациенти, склонни към инсулти или инфаркти.

При неправилна употреба антикоагулантите незабавно ще предизвикат обилно кървене. Ето защо пациентите трябва да бъдат изключително внимателни с тях.

Дългосрочната употреба на антикоагуланти води до следните последици:

– Вътрешно кървене;
– Хематоми;
– Масивна тромбоза с некроза на кожата и гангрена на крайниците;
– Остеопороза;
– Синдром на лилавия пръст – кожата става синкаво лилава и болезнена.

Никога не приемайте антикоагуланти по ваша собствена инициатива! Такива лекарства се предписват в екстремни случаи и само от подходящ специалист (най-често – кардиолог).

Вместо да се пристрастявате към тези опасни лекарства, по-добре е да предотвратите инсулта и инфаркта, като приемате добавки като витамин С и витамин Е и практикувате редовен спорт (и ходене пеша е достатъчно) и здравословно хранене.

Бъдете внимателни със следните лекарства!

Метотрексат

Това лекарство, използвано за лечение на пациенти с рак и при химиотерапия, все още предизвиква бурни дебати по целия свят.

За някои пациенти то наистина се е превърнало в спасител по време на химиотерапия.

В някои случаи обаче, може да доведе до много пагубен резултат: съдържащите се в него химикали допринасят за смъртта не само на раковите клетки, но и на здравите.

Сред наблюдаваните странични ефекти са следните:

– Потискане на костния мозък;
– Язвен стоматит, гингивит, фарингит;
– Чести белодробни проблеми;
– Анемия и тромбоцитопения;
– Хронична умора, главоболие, сънливост;
– Цистит и тежка бъбречна дисфункция;
– Чревно кървене;
– Кожен обрив, обезцветяване, акне или фурункулоза;
– Отслабване на имунната система – намаляване на устойчивостта към инфекции.

Флуоксетин

Флуоксетин се използва широко по целия свят за смекчаване на последиците от депресията и е част от така наречената група селективни инхибитори на обратното поемане на серотонин.

Според статистиката се приема от най-малко дванадесет милиона души по света всеки ден. Навярно на повечето от тях лекарството помага, но не са малко онези, на които вреди. Флуоксетин не само стимулира и помага на човек да се справи с депресията, но също така води и до пристрастяване.

С други думи, в много случаи флуоксетинът нарушава механизма, който балансира нивата на серотонин в мозъка. Никога не приемайте това лекарство без лекарско предписание, и ако ви е предписано, приемайте го стриктно по схемата, като не надвишава продължителността на лечението с нито един ден!

Ако сте от хората, които трябва да приемат флуоксетин, трябва да се включите в различни физически дейности, като плуване, бягане, ходене или колоездене. По този начин страничните ефекти на лекарството ще бъдат намалени от естествената промяна в мозъчната химия.

Безопасен приемем на лекарства

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да приемате лекарствата си безопасно:

• Следвайте инструкциите. Прочетете всички етикети на лекарства. Уверете се, че ги приемате по правилния начин. Например, не използвайте сироп за кашлица без рецепта, ако имате само хрема и нямате кашлица.

• Използвайте точното количество. Не приемайте по-голяма доза от лекарството, мислейки, че така то ще ви помогне по-бързо. Може да бъде много опасно, дори смъртоносно. Не пропускайте прием и не приемайте половин доза лекарство, за да спестите пари.

• Взимайте лекарството навреме. Някои хора използват храненето или часът на лягане като напомняне за приемем на лекарство. Други използват диаграми, календари или седмични кутии за хапчета. Можете също така да настроите таймери и да напишете напомняне, което да залепите на видно място.

• Включете светлината. Не приемайте лекарства на тъмно; в противен случай може да сгрешите.

• Докладвайте за проблеми. Обадете се веднага на вашия лекар, ако имате някакви проблеми с рецептата или лекарството, което се продава без рецепта, или ако се притеснявате, че може да причини повече вреда, отколкото полза. Може да има по-безопасна алтернатива на този медикамент.

• Уведомете вашия лекар ако употребявате редовно алкохол или пушите, както и ако взимате каквито и да е лекарства без рецепта и хранителни добавки. Алкохолът , тютюнът и другите лекарства могат да повлияят на ефективността на вашите хапчета. Бъдете откровени с лекаря относно това от кое и по колко използвате.

• Попитайте преди да ги спрете. Взимайте лекарствата с рецепта, докато свършат или докато вашият лекар не каже, че е добре да спрете. Имайте предвид, че някои лекарства трябва да се приемат само „според нуждите“.

• Не споделяйте. Не приемайте лекарства, предписани за друг човек и не давайте вашите на някой друг.

Източник: www.safemedication.com

магнитна гривна
Магнитните гривни помагат проблемно кръвно

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *