Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Първа помощ при подагра: билки, хранителни добавки и лекарства

Повишеното ниво на пикочна киселина в организма води до редица болезнени състояния. Сред тях – подагра , бъбречна и надбъбречна дисфункция, храносмилателни проблеми

подагра
Лечението на подагра не може да започне без консултация с лекар, но има начини да си помогнете сами преди да го посетите и при обостряне на състоянието

При подагра необходимо условие за подобряване състоянието на пациента ще бъде стриктното спазване на специална диета.

Какво не трябва да се консумира при излишък на пикочна киселина в организма?

Какво показва повишеното съдържание на пикочна киселина? Това означава, че има бъбречни патологии, подагра, надбъбречна умора и храносмилателни проблеми. При всяко от тези състояния се отбелязва възпаление. И лекар ще потвърди, че повишената скорост на отлагане на пикочна киселина (C5H4N4O3) показва възпаление.

Как може сами да си помогнете при подагра преди консултация с лекар?

Как могат да се намалят нивата на пикочна киселина? Лекарите съветват да се сведе до минимум консумацията на месо. Освен това се смята, че стойностите на пикочната киселина могат да се увеличат поради пурините, открити в месните продукти. И тогава на пациентите се препоръчва да премахнат месото от своето менюто и да консумират повече плодове и зеленчуци.

Но повече пикочна киселина се произвежда и заради излишъците от фруктоза (която се съдържа в плодовете, меда и някои зеленчуци).

Следователно, при повишено съдържание на C5H4N4O3, се препоръчва да се намали консумацията на плодове и да се консумира костен бульон.

Препоръчително е да се провери производството на солна киселина в стомаха. Подаграта е вид артрит и трябва да спазвате стриктна диета и да проверявате състоянието на бъбреците. Полезно е да проверите и нивата на витамин D (прави се кръвен тест). Освен това, струва си да се направи анализ за микроелементи и токсични метали, тъй като съществува риск от дисбаланс / дефицит на микроелементи.

Проверете за наличие (или отсъствие) на симптоми на кандида

Ако имате наднормено тегло, трябва да започнете да отслабвате. Яжте редовно, без да преяждате, и дъвчете старателно храната.

Подаграта може да бъде предизвикана от повишено съдържание на токсични вещества (спира се приема на алкохолни напитки, тютюнопушенето, променя се диетата и се прави тест за нивата на минерали и токсични метали). Какви точно изследвания да направите, може да ви каже и лекаря, който се намира в почти всяка по-голяма лаборатория.

Пийте пресни сокове. Например сок от целина, който се разрежда в съотношение едно към едно с вода. Започнете с малко количество сок, за да разберете дали ви понася.

Плодовете (боровинки, череши, вишни и къпини) неутрализират пикочната киселина. Но като цяло фруктозата и захарта се препоръчват да бъдат сведени до минимум.
Трябва да има зеленолистни зеленчуци в менюто ви всеки ден. Също така ще е добре да се ориентирате и към някои горчиви и нетрадиционни видове като рукола, киселец, манголда, коприва и лапад.

Пийте 1,5-2 литра чиста вода дневно

Течностите измиват пикочната киселина. Освен вода може да пиете сок от ананас, заради веществото бромелаин, което този южен плод съдържа. Бромелаинът облекчава болките при подагра почти толкова добре, колкото и болкоуспокояващите. Може да си направите и чай от брезови пъпки, който също се препоръчва при атака на подагра.
Чаят се прави по следния начин. Взима се 1 супена лъжица брезови пъпки и се залива с 1 чаша вряла вода. Оставете да се накисне в термос за 1 час, след което се прецежда и се долива с преварена вода до първоначалния обем (т.е. трябва да се получи 1 чаша чаша). Изсипете готовата инфузия обратно в термоса.

Лененото семе може да се използва за намаление на левкотриените – вещества, които участват във възпалителната реакция по време на пристъп на подагра. Затова ще помогне както директния прием на ленено семе, така и консумацията му под формата на брашно. Може да пиете и вода, в която предварително е било накиснато ленено семе (кисне се поне една нощ).

Ограничете (не отказвайте напълно) храни с висока концентрация на пурини: аншоа, скумрия, морски дарове, аспержи, бульони, гъби, сардини, фъстъци, мая, херинга, червено месо, карантия. Хляб е по-добре да не се яде изобщо. Ако не можете без него, нека да е с квас или приготвен от хуск, бадемово брашно и т.н.

При подагра диетата помага почти толкова, колкото и лекарствата

Ограничете консумацията на: кофеин, карфиол, бобови растения

Недостигът на основни хранителни вещества може да причини болка. Например, дефицитът на витамини B5, A, E е благоприятен за образуването на голямо количество C5H4N4O3 (пикочна киселина).

Препоръчителни хранителни добавки

– Омега-3.
– Храносмилателни ензими.
– Витамини B-комплекс.
– Витамин C – 3000 мг. дневно.
– Водорасли 1000-1500 мг. дневно.
– Витамини A и E.

Лечение на обострена подагра с лекарства

След потвърждаване на диагнозата лекуващият лекарще предпише набор от лекарства, насочени към облекчаване на болката. Ефективното медикаментозно лечение се състои от нестероидни противовъзпалителни средства и лекарства, които понижават нивото на пикочната киселина в организма. Грамотното използване на двете фармакологични групи ще помогне да се избегнат пристъпите на подагрозен артрит за дълго време. По-рядко се предписват кортикостероиди и диуретици.

Симптоматични лекарства при обостряне на подагра

Нестероидни противовъзпалителни средства (НСПВС) се предписват за облекчаване на болката и възпалението. Това е първа помощ при внезапно влошаване, тъй като ефектът след приема на лекарството се проявява в рамките на няколко часа и продължава около един ден. Този интервал от време често е достатъчен, за да вземете 1-2 таблетки и да забравите за болките в краката.

У дома можете да използвате лекарства без рецепта. Сред най-ефективните и безопасни НСПВС са диклофенак, мовалис и нимезил. Продължителността на употреба не трябва да надвишава 5 дни, в противен случай могат да се появят неприятни странични ефекти от страна на стомашно-чревния тракт.

Тъй като хиперурикемията е свързана с излишък на съдържание на пурини в организма, е необходимо да се приемат бързодействащи агенти, които помагат за отстраняване на вредните метаболитни продукти. Старо и доказано лекарство е Колхицин. То може да облекчи обострянето за няколко дни и съдържа вещества на растителна основа, които помагат за премахване на излишните пурини.

Ако НСПВС не помагат за лечение на болката и възпалението, се предписват кортикостероиди. Това са хормонални средства със силен противоотечен и противовъзпалителен ефект, многократно по-висок от ефекта на НСПВС. Хормоналните лекарства за лечение на обостряния се предписват в изключителни случаи, тъй като те причиняват много нежелани реакции, свързани с повишаване нивата на кръвната захар, появата на артериална хипертония и затлъстяване.

Диуретици или лекарства, които ускоряват елиминирането на пурините от тялото. При тежки случаи се изисква ускорена евакуация на вредни вещества, поради което се предписват помощни средства. Пример – фуроземид, Дехидразид.

Източник: www.infox.ru

Изглед на опаковката на продукта "Omega 3 Fishoil-Capsules 500 mg"
ОМЕГА–3 Рибено масло (опаковка за 40 дни)

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *