ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Главният епидемиолог на САЩ, д-р Фаучи: Пийте витамин C и D по време на пандемията!

Прочутият американски доктор споделя кои витамини да пием за подкрепа на имунната система срещу коронавирус

д-р Фаучи
Д-р Антъни Фаучи, главен епидемиолог на САЩ

С настъпването на есенно-зимния сезон в Европа цифрите започнаха да се покачват тревожно. Поради тази причина мнозина търсят начини да подкрепят имунната си система и да подготвят организма си за евентуална среща с Ковид-19.

Д-р Антъни Фаучи е водещ глас в борбата на САЩ с пандемията. Откакто вирусът кацна в Северна Америка, той предоставя научно подкрепени съвети на американското общество, за това как да се сведе риска от заразяване до минимум и как да се прадпазват околните.

В скорошно интервю той даде някои насоки за това, кое реално помага за засилване на имунитета и кои витамини са най-ефективни за целта.

Ето кои витамини трябва да пиете за подсилване на имунитета:

 

В интервю в Instagram Live с актрисата Дженифър Гарнър, Д-р Фаучи даде мнението си за това кои добавки дават реален ефект върху имунитета. Според 79-годишния директор на Националния институт по алергии и ифекциозни болести, витамини C и D са единствените, които оказват някакво влияние въз основа на настоящите доказателства.

„Ако страдате от недостиг на витамин D, това оказва влияние върху вашата податливост към инфекции”, казва той. „Със сигурност бих го препоръчал, дори аз приемам добавки с витамин D”, допълва още докторът.

Той препоръчва също и витамин C, като казва, че е това е най-добрия антиоксидант.

Амеш А. Адаля, старши учен в Центъра за здравна сигурност Джон Хопкинс, е съгласен с Фаучи и казва, че има научи доказателства, че витамин D помага в борбата с респираторните инфекции. За витамин C няма толкова доказателста, че помага при инфекции, но доказано благоприятсвта за оптималното функциониране на имунната система.

 

  1. Витамин D – как помага?

Витамин D е мастноразтворим витамин. Той присъства в някои храни, включително мазна риба, говеждо месо, сирене и яйца. Витаминът се произвежда и от човешкото тяло по естествен път, когато UV лъчите от слънчевата светлина попаднат върху кожата.

Витамин D спомага за усвояването на калция, укрепването на костите, има противовъзпалително действие и подобрява имунната функция.

 

  1. Витамин C – как помага?

Витамин C e известен още като L-аскорбилова киселина. Той е водоразтворим витамин и подобно на витамин D присъства в някои храни. Витаминът участва в протеиновия метаболизъм и е съществен компонент на съединителната тъкан.

Изглед на опаковката на продукта Витамин С + Цинк
Витамин C + Цинк – мощна защита в условията на грипна епидемия и Коронавирус COVID-19

Той е мощен антиоксидант, което означава, че се отразява значително на имунното здраве. Проучване проведено през 2013 година стига до извода, че участниците, които са приемали по 250 мг витамин C дневно, са боледували от грип 50% по-рядко от участниците, които не са пили добавката.

 

Какви количества трябва да приемате?

 

Ричард Уоткинс, доктор по инфекциозни болест и професор по вътрешни болести в Медицинския университет в Североизточно Охайо, казва, че добавките с витамин D и C са добре за пиене, дори когато няма повишена опасност от заразяване с вируси.

Националния здравен институт на САЩ препоръчва витамините да се взимат в следните дози:

  • Витамин D – минимум 15 микрограма дневно
  • Витамин C – минимум 75 милиграма за жените и 90 милиграма за мъжете

За витамин C допустимата горна граница на прием е 2000 милиграма дневно за възрастни мъже и жени.

За витамин D допустимата горна граница е 100 микрограма дневно, но не трябва да се прекалява, защото в големи дози може да бъде токсичен.

 

Допълнителни препоръки на д-р Фаучи за поддържането на силен имунитет и предпазване от коронавирус:

 

  1. Бъдете физически активни

Д-р Фаучи уверява, че физическата активност се отразява значително на имунитета, а силния имунитет играе ключова роля в борбата в коронавируса.

  1. Наспивайте се

Когато спите, имунната ви система освобождава протеини, наречени цитокини. Някои от тях помагат на тялото, когато се бори с вирусни инфекции.

  1. Носете маска

Докторът е категоричен, че маските са изключително важни за ограничаване на разпространението на Ковид-19.

„Не нося маска единствено, когато съм сам, когато съм вкъщи със съпругата си или говоря публично – при условие, че има поне 2 метра разстояние между мен и хората, на които говоря”.

  1. Ако се срещате с хора, правете го на открито

Вирусът се разпространява много по-лесно в закрити пространста. Ако събирането с хора е неотложно, най-добре го организирайте на открито.

Източник: https://theheartysoul.com/

Изглед на опаковката на продукта Витамини 24/7 Витамин D3, селен, цинк и витамин С
За силен имунитет: Витамин D3, селен, цинк и витамин С

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *