БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Обърнете триъгълника на младостта и подмладете лицето с поне 10 години

Без значение каква естествена форма има лицето, в него винаги е скрит един триъгълник

лицето
Лицето има скрит триъгълник, който издава годините

Ако върхът на триъгълника е към брадичката, тогава дори ранните бръчки и гънки, които се появяват, няма да могат да го загрозят. Лицето ще изглежда визуално много по-младо. Но ако триъгълникът е обърнат, това ще добави поне десет години върху действителната възраст, дори ако кожата е добре поддържана и бръчките са изгладени.

С течение на времето триъгълникът променя местоположението си и на лицето се появяват следните промени:

– линии от ноздрите до ъглите на устата;
– увиснали ъгли на устните;
– размит овал;
– двойна брадичка;
– подуване на долната част на лицето.

Защо се случва това?

Поради неправилен начин на живот, стрес, спане по корем, с лице към възглавницата, нарушения в позата, отпускане на мускулите на лицето, които се напрягат и са в постоянен спазъм. Заради това те се скъсяват, губят еластичност, което е особено забележимо с възрастта, когато има и загуба на колаген.

За да се отървете от увисването на кожата и бръчките, както и за да обърнете триъгълника на младостта, трябва редовно да изпълнявате лесен набор от релаксиращи упражнения.

5 лесни техники за предотвратяване на остаряването

1. Стречинг (разтягане) на шията

Разтягане мускулите на шията

Често можете да чуете, че шията е първата, която остарява. Така е: мускулите на шията са изложени на значителен стрес, натоварване и спазми. И все пак – теглото на главата е няколко килограма, а поради неправилна стойка натоварването се увеличава още повече.

Може също да сте забелязали, че с възрастта шията става по-къса и отпусната. Това води до образуването на така наречените „пръстени на Венера“. Ето защо, ако искате да запазите младостта си , редовно разтягайте шията, подхранвайте кожата с крем, слагайте маски и правете масаж.

Поставете ръката на рамото и издърпайте шията в обратна посока. Правете движения за разтягане и се опитайте да отпуснете мускулите. Масажирайте стерноклеидомастоидните мускули, ключицата и долния ъгъл на челюстта.

2. Раздвижете мускулите на врата

Напрежението е видимо не само на лицето, то се събира и в задната част на главата. Целият скалп е покрит с нещо като сухожилен шлем, така наречената апоневроза. Той трябва да бъде отпуснат, особено задната част на главата – тук се натрупва най-голямото напрежение. Приятният страничен ефект от тази процедура е подобряване състоянието на косата. Спазмът на апоневрозата определено влияе негативно на космените фоликули.

Наклонете леко главата назад и сложете ръце на тила, като преплетете пръстите. Палците остават свободни и с тях се опитвате да масажирате задната част на тила, като ги движите във всички възможни посоки.

3. Отпуснете слепоочието

Мускулите на слепоочието влияят на младежкия вид. За да ги отпуснете започнете да ги масажирате. Масажът се прави с палците на двете ръце. Кожата в областта на слепоочието се издърпва нагоре и надолу. Особеното в случая е, че посоките на масаж на двете слепоочия трябва да е различна – ляв палец нагоре, десен – надолу. Редувате ги, докато не почувствате приятно затопляне в областта на слепоочията и зачервяване на кожата.

Под кожата на лицето са скрити някои от най-силните и важни мускули в човешкото тяло

Може да пробвате и още едно упражнение: погледнете нагоре, отворете широко уста и поставете пръсти на долните си зъби. Нека има лек натиск надолу. Трябва да почувствате разтягане в темпоралния лоб. Това упражнение помага и за премахване подпухналостта на клепачите.

4. Работете с дъвкателните мускули

Знаете ли кой е най-силният мускул в тялото? Не, не е седалищният мускул, не е и този, който се спуска по дължината на бедрото. Най-силен е мускулът, който помага за сдъвкването на храната. Дъвчащите мускули вършат много работа, затова те са едни от най-натоварените. Следователно, трябва редовно да ги упражнявате. Масажирайте ги, правете вибриращи движения с пръстите, разтягайте ги.

Друга техника е масаж на дъвкателните мускули отвътре. Всъщност, това е много по-ефективно, тъй като е почти невъзможно да се стигне до най-стресираните зони отвън. За да направите това, прокарайте чист показалец (желателно е да нямате дълги нокти) в областта между венците и кожата, докато не усетите твърд мускул. Натиснете това място и задръжте за 1 минута, като постепенно отпускате. Може да усетите лека болка, но си заслужава.

5. Приберете двойната брадичка

Накрая разперете пръстите на ръцете и ги прокарайте леко по цялата повърхност на бузите. Започвате настрани от носа и издърпвате леко към ушите. След това от слепоочията спускате надолу, като в същото време пръстите на ръцете са събрани, стигате до брадичката и с външната част на дланта натискате и издърпвате към слепоочието едновременно. Завършвате цялата процедура като изплаквате лицето с хладка вода и го намазвате с крем, съобразен със състоянието на кожата и възрастта ви.

Източник: woman.ru

крем против петна
Немски крем против петна

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *