ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Тези 6 напитки са най-добрите средства за болки в гърлото

С помощта на тези напитки ще успокоите болката в гърлото и ще повишите имунитета си значително

Напитки против гърлобол
При болки в гърлото е препоръчително да консумирате топли и горещи напитки

Възпаленото гърло често се оказва трудно за лечение, а дискомфорта причинен от него е огромен.  Пиенето на правилните течности обаче може да е всичко, от което се нуждаете, за да облекчите драскащото, болезнено усещане. Ето някои от най-добрите напитки за успокояване на болки в гърлото:

 

  1. Топла вода с лимон и мед

Всяка топла течност може да помогне за успокояване на възпаленото гърло. „Горещата вода сама по себе си може да облекчи симптомите на настинка и грип. казва Ейми Горин, магистър по хранителните науки и регистриран диетолог.

Съчетанието от топла вода и лимон е особено полезно, защото съдържа голямо количество витамин C, който е ключов за засилване на имунната система и преодоляването на настинки и вирусни инфекции. Добавянето на мед към сместа увеличава противовъзпалителните и антибактериалните й свойства, което също играе важна роля в лечението на възпалено гърло.

 

  1. Чай от джинджифил

Чаят от джинджифил е доказано средство за справяне с неприятното състояние. Проучване проведено през 2013 година показва, че топлата вода с джинджифил не само облекчава инфекции в гърлото и горните дихателни пътища, но и предпазва от респираторно-синцитиален вирус – силно заразен вирус, който често засяга малките деца.

 

  1. Чай от лайка

Ако не сте почитатели на чая от джинджифил, може да пробвате чай от лайка. Според д-р Амбър Робинс, сертифициран лекар по семейна медицина в “Camillia Welness”, в Мериленд, чаят от лайка е от най-добрите средства срещу болки в гърлото.

Освен това чая от лайка отпуска тялото и да подпомага релаксацията и съня. Добрият сън е изключително важен за имунната система и може да ви помогне да преодолеете болестта по-лесно.

 

  1. Ментов чай

Ментовият чай е друга топла напитка, която е популярна със способносста си да облекчава болки в гърлото. Това е така, защото ментата има свойството да намалява възпалението и да подпомага спадането на отока. Освен това, като с всяка гореща напитка, вдишването на пара улеснява дишането и действа успокояващо.

 

  1. Топла супа

Пилешката супа е отлично домашно лекарство срещу настинка и грип. Тя носи същите предимства като горещите чайове и топлата вода с лимон, но плюс това осигурява ценни хранителни вещества на тялото. Всяка топла супа или бульон е идеален начин да подсилите тялото си и да му помгнете в борбата с инфекцията.

 

  1. Смути от плодове и зеленчуци

Често когато боледуваме нямаме апетит. Това затруднява борбата с болестта, защото организма не си набавя достатъчно хранителни вещества и витамини. Поради тази причина смутито е доста добър вариант да си ги осигурите, без да се налага да ядете тежки храни. Препоръчително е да използвате плодове и зеленчуци с високо съдържание на антиоксиданти. В едно смути може да смесите множество полезни храни, като например: боровинки, ягоди, манго, спанак, магданоз и др.

 

Възпаленото гърло е често срещан проблем през есенно-зимния сезон. С помоща на горепосочените напитки ще успеете да облекчите болката лесно и бързо, но също така ще осигурите на организма си ценни хранителни вещества, които ще съдействат за преодоляване на инфекцията.

Източник: https://www.insider.com/

Спрей с прополис 20 мл.
Спрей с прополис – за болно и възпалено гърло

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *